Το διάσημο meme με το βλέμμα της δίχρονης Chloe πωλήθηκε ως NFT

Ποια είναι η ιστορία του.

Article featured image
Article featured image


Μουσική εταιρεία αγόρασε ως NFT το meme με τη δίχρονη από τη Γιούτα «που κοιτά λοξά». Το meme που ονομάστηκε “Side-eying Chloe”, παρουσιάζει τη μικρή να ρίχνει ένα βλέμμα αποδοκιμασίας στη μαμά της όταν της αποκαλύπτει ένα ταξίδι - έκπληξη στη Disneyland!

Τα NFT (non-fungible token - μη ανταλλάξιμο διακριτικό) είναι ψηφιακά πιστοποιητικά που πιστοποιούν την κατοχή αυθεντικών ηλεκτρονικών έργων. Συνήθως, αγοράζονται και πωλούνται μέσω κρυπτονομισμάτων. Και παρότι οι αγοραστές τους κατέχουν το ψηφιακό πιστοποιητικό, δεν ελέγχουν τα δικαιώματα της αυθεντικής εικόνας.

Η οικογένεια Κλεμ είχε βάλει σε δημοπρασια την αυθεντική εικόνα για 25 Ethereum -μορφή κρυπτονομίσματος- που αντιστοιχούσε γύρω στα 15.000 δολάρια. Το διάσημο meme πωλήθηκε τελικά έναντι $74.000 - τιμή πέντε φορές υψηλότερη από εκείνη της πλειοδοσίας. Ιδιοκτήτης πλέον είναι μία δισκογραφική εταιρεία από το Dubai, η 3F Music. Όπως εξήγησε η μαμά της 10χρονης, πλέον, Chloe, η οικογένεια παρακολούθησε τη δημοπρασία διαδικτυακά, από το σπίτι τους στη Γιούτα.

H ιστορία του

Υπενθυμίζεται πως η εικόνα με την Chloe να κοιτάζει κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμένη τη μαμά της, ενώ η αδερφή της είχε βάλει τα κλάματα με την ανακοίνωση της έκπληξης, ήταν ένα screenshot από το βίντεο του 2013 στο YouTube.

Η μητέρα της Chloe, Katie, ανέβασε το video τον Σεπτέμβριο του 2013. Με τις δύο κόρες της στα πίσω καθίσματα, τούς αποκάλυψε πως αντί για τη γιαγιά και τον παππού θα πάνε στην Disneyland. Η μεγαλύτερη κόρη της, Lily, ξεκίνησε να κλαίει από χαρά και όταν η κάμερα στράφηκε στη μικρή Chloe κατέγραψε την πλάγια ματιά της με τα δοντάκια να εξέχουν και το internet έκανε τα υπόλοιπα.

«Άνοιξα το Tumblr και υπήρχαν ατελείωτες σελίδες με τη φάτσα της Chloe. Ήταν πολύ παράξενο, η οικογένεια και οι φίλοι που μου έστελναν συνήθως memes, άρχισαν να μου στέλνουν memes της Chloe που έβρισκαν στο internet», είπε η μητέρα της.



Όσο για το πού θα διαθέσει τα χρήματα η οικογένεια; Όπως λέει η Κέιτι Κλεμ, αναφερόμενη στη ρευστή τιμή των κρυπτονομισμάτων, προς το παρόν θα τα φυλάξουν καθώς «σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, ίσως η αξία τους έχει αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα»

Ωστόσο, οι τέσσερίς τους σχεδιάζουν να ξοδέψουν μέρος των χρημάτων αυτών σύντομα πού αλλού; Σε ένα από τα θέρετρα του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Με πληροφορίες από Lifo και Unboxholics.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ