Πόσο fail μπορεί να πάει ένας ουρανοξύστης δισεκατομμυρίων

Οι πάμπλουτοι ένοικοί του, πάντως, κάνουν λόγο για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη.

Article featured image
Article featured image


Διαμάχη εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη για έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, που αποτελεί πόλο έλξης για τους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου.

Οι ένοικοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων, σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, μήνυσαν τους κατασκευαστές του κτηρίου, υποστηρίζοντας ότι τα «ελαττώματα» στον σχεδιασμό ευθύνονται για τις πλημμύρες, τους ανελκυστήρες που δεν δουλεύουν, τον «φρικτό και ενοχλητικό θόρυβο και τους κραδασμούς».

Οι δισεκατομμυριούχοι ένοικοι του πύργου μιλούν για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εγείρουν θέματα ασφάλειας.

Ο ουρανοξύστης 432 της Park Avenue, ύψους 425 μέτρων, διαθέτει εκπληκτική θέα στο Central Park. Το συγκρότημα άνοιξε το 2015. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινιόλι, και χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Το συμβούλιο των ενοίκων διεκδικεί το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων, μαζί με αποζημιώσεις, στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η πλευρά που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές του κτηρίου υπερασπίστηκε την κατασκευή με μια δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «την κορυφαία κατοικία του Μανχάταν, που έχει εκπληκτικά καλή απόδοση».

432Park_Ext05-2000x1000.jpg


432_38_Library-714x1000.jpg


Gym_2-714x1000.jpg


Pool_2b.jpg


432_38_Living_Rm.jpgΜε πληροφορίες από Lifo.
Φωτογραφίες: vinoly.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ