Η Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εισάγει τη ΛΟΑΤΚΙ εκπαίδευση στα σχολεία

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Article featured image
Article featured image

Η Σκωτία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενσωμάτωσε τη ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαίδευση στο σχολικό της πρόγραμμα.

Σε όλο το προσωπικό των σχολείων της χώρας έχουν παραδοθεί ήδη σεμινάρια ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, στα οποία γίνεται ξεκάθαρο ότι το σχολείο είναι ένα πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν.

Τα θέματα της εκπαίδευσης αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες και περιλαμβάνουν την εκμάθηση των ταυτοτήτων, των σεξουαλικοτήτων, αλλά και την ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προώθηση της ισότητας, στη μείωση του εκφοβισμού, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών για τα διαφορετικά παιδιά εντός του σχολείου.

Σύμφωνα με το «Impact», οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα με σεμινάρια που παρέχουν θέματα διδασκαλίας και πλάνα μαθήματος για τη ΛΟΤΑΚΙ+ εκπαίδευση. Πέραν της καθ' αυτό διδασκαλίας για τη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία, η αποδοχή θα διδάσκεται και μέσα από άλλα μαθήματα. Ένα παράδειγμα διδασκαλίας είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα, στο οποίο ένα κορίτσι θέλει να αγοράσει κάρτα για τους μπαμπάδες της για τη γιορτή του πατέρα και καλείται ο μαθητής να υπολογίσει πόσα λεφτά χρειάζεται και τι ρέστα θα έχει.



Με πληροφορίες από News247 και Impact.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ