«Εκπαίδευση, εργασία, ελευθερία»

Αφγανές γυναίκες διαδήλωσαν έξω από το προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Article featured image
Article featured image


Μερικές Αφγανές γυναίκες μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ, καλώντας τους Ταλιμπάν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών που κατοχυρώθηκαν την περίοδο της παρουσίας των δυτικών δυνάμεων στη χώρα και παράλληλα να συμπεριλάβουν γυναίκες στην επικείμενη κυβέρνηση. 

«Όλες μας εργαζόμαστε. Είμαστε, επίσης, μορφωμένες γυναίκες. Έχουμε μάστερ και διδακτορικά», ανέφερε μία εκ των διαδηλωτριών στο Euronews, προσθέτοντας ότι «Φοβόμαστε, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε. Θα πεθάνουμε. Αλλά, αν είναι το αίμα μας να δώσει ζωή σε άλλα άτομα, αυτό είναι εντάξει για εμάς».

1000ffff.jpg


1000fffff.jpg



Οι διαδηλώτριες φώναζαν, επίσης, συνθήματα, αξιώνοντας το δικαίωμά τους στην πλήρη εκπαίδευση, τη διασφάλιση των ελευθεριών τους και την κοινωνική/πολιτική συμμετοχή τους στο μέλλον της χώρας.

1000d.jpg


1000.jpg



Τη στιγμή που οι Ταλιμπάν αναμένεται να ανακοινώσουν την κυβέρνησή τους, ένας εξ αυτών δήλωσε στο Euronews ότι όσοι Αφγανοί εγκατέλειψαν τη χώρα πρέπει να επιστρέψουν σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι το Αφγανιστάν παραμένει ασφαλές για τους πολίτες του.



Με πληροφορίες από Euronews / Φωτογραφίες: AP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ