Τι είναι τα robotaxis που ετοιμάζει ο Elon Musk;

Ο Elon Musk αντιγράφει το Black Mirror ή το Black Mirror τον Elon Musk;

Τι είναι τα robotaxis που ετοιμάζει ο Elon Musk;

Ο Elon Musk αντιγράφει το Black Mirror ή το Black Mirror τον Elon Musk;

Article featured image
Article featured image

Την περασμένη Τετάρτη ο Elon Musk ανακοίνωσε πως το ήδη καθυστερημένο μοντέλο της Tesla θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι το 2023. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος οραματίζεται ένα δίκτυο από «robotaxis» οχήματα δηλαδή που θα μπορούν να οδηγήσουν, να παρκάρουν και να φορτιστούν μόνα τους. Το δίκτυο αυτό θα λειτουργεί για το κοινό μέσω κινητής εφαρμογής και οι χρήστες θα μπορούν να καλέσουν ένα από αυτά τα αυτοκίνητα ή να προσθέσουν το δικό τους όχημα στο δίκτυο.

maxresdefault.jpg




Ο απώτερος σκοπός του Elon είναι να αυξήσει τα έσοδα της εταιρίας του. Μέχρι τώρα, υπολογίζεται ότι τα Tesla χρησιμοποιούντα 12 ώρες την εβδομάδα. Με την δημιουργία αυτού του πρότζεκτ, υπολογίζει πως η χρήση των Tesla θα αυξηθεί στις 60 ώρες την εβδομάδα, αυξάνοντας παράλληλα και τα έσοδα της εταιρίας αφού οι χρήστες θα πληρώνουν και για την υπηρεσία ταξί.

Τον Απρίλιο του 2019, o Musk μίλησε για τα φιλόδοξα του σχέδια που αφορούσαν την κυκλοφορία των «robotaxis» για πρώτη φορά, σημειώνοντας πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν 1 εκατομμύριο robotaxis μέχρι τα μέσα του 2020. Τον Απρίλιο του 2020 όμως είπε πως βλέπει το δίκτυο να αρχίσει να λειτουργεί σε επιλεγμένες αγορές κατά την διάρκεια του 2021. Σε πρόσφατη ανακοίνωση του στο twitter τελικά, είπε πως αν δεν υπάρχει «mega drama» το 2022, τότε τα οχήματα θα είναι έτοιμα για αποστολή στους αγοραστές την ίδια χρονιά.

Σήμερα, υπάρχει η επιλογή των ιδιοκτητών οχημάτων Tesla να τροποποιήσουν το όχημα τους κάνοντας το αυτόματο με την υποχρέωση όμως τα χέρια του οδηγού να βρίσκονται πάντα πάνω στο τιμόνι. Η τιμή αυτής της αναβάθμισης ανέρχεται στα $10,000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ