Η δικαίωση άργησε δεκατρία χρόνια για την Britney

Όσα κράτησε και η ασφυκτική κηδεμονία του πατέρα της.

Article featured image
Article featured image

Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Τζέιμι Σπίαρς, αποφάσισε μετά από 13 χρόνια να παραιτηθεί από την κηδεμονία της κόρης του, ζητώντας το μάλιστα επίσημα από το δικαστήριο του Λος Άντζελες. Ο ίδιος κατέθεσε αίτηση την Τρίτη ζητώντας από το δικαστήριο «να επανεξετάσει αν ο ρόλος της κηδεμονίας είναι πλέον απαραίτητος».

Η λήξη της κηδεμονίας μένει τώρα να εγκριθεί από τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η ξαφνική μεταστροφή στη στάστη του Τζέιμι Σπίαρς φέρεται να προκλήθηκε από μια σειρά πρόσφατων γεγονότων, τη στιγμή που η 39χρονη Μπρίτνεϊ είχε ζητήσει επίμπονα να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση της περιουσίας της. Πάντως, η πλευρά του Τζέιμι Σπίαρς υποστήριξε ότι «τα δεδομένα στη ζωή της κόρης του έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειάζεται να βρίσκεται υπό οικονομική κηδεμονία».

«Η κυρία Σπίαρς είπε στο δικαστήριο ότι θέλει τον έλεγχο της ζωής της πίσω χωρίς την ασφάλεια της κηδεμονίας», υποστήριξε η νομική πλευρά του Τζέιμς Σπίαρς παραδεχόμενη ότι η τραγουδίστρια «θέλει να ζήσει τη ζωή της όπως επιλέγει χωρίς τους περιορισμούς».

Ο Σπίαρς δήλωσε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από τον ρόλο του να εποπτεύει τα οικονομικά της τραγουδίστριας και ότι θα μπορούσε να υπάρξει «μια ομαλή μετάβαση», ωστόσο υποστήριξε ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως.

«Όπως είπε ο κ. Σπίαρς ξανά και ξανά, το μόνο που θέλει είναι αυτό που είναι το καλύτερο για την κόρη του», δήλωσε η δικηγόρος του, Βίβιαν Λι Τόριν. «Αν η κυρία Σπίαρς θέλει να τερματίσει την κηδεμονία και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή της, ο κ. Σπίαρς πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία», πρόσθεσε.

Η 39χρονη τραγουδίστρια δεν έχει καταθέσει ακόμη τη δική της επίσημη αναφορά για τον τερματισμό της κηδεμονίας. Ωστόσο, ζήτησε από το δικαστή να απομακρύνει τον πατέρα της από την διαχείριση της περιουσίας της.



«Δικαιούμαι να έχω ζωή»

Μία φορτισμένη και παθιασμένη κατάθεση είχε παραθέσει πριν από λίγο καιρό η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ενώπιον του δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για καταχρηστική κηδεμονία από τον πατέρα της. Η ίδια ανέφερε ότι η νομική αυτή ρύθμιση που έχει δώσει πλήρη κηδεμονία στον πατέρα της για αποφάσεις που αφορούν στην καριέρα και στη ζωή της από το 2008, τής έχει στερήσει θεμελιώδη δικαιώματα.

«Αυτή η κηδεμονία μού κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό», είπε, ζητώντας από το δικαστήριο του Λος Άντζελες να την τερματίσει. «Δικαιούμαι να έχω ζωή». Η μαρτυρία της σηματοδότησε την πρώτη φορά που η 39χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε δημοσίως και μίλησε άμεσα για την κατάστασή της. Οι ισχυρισμοί της ήταν λεπτομερείς και αναμένεται να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο ένα αυξανόμενο διεθνές κίνημα, το #FreeBritney που μάχεται για την απελευθέρωσή της από τη νομική αυτή κηδεμονία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ