Ο πρώην κραταιός άνδρας του πρακτορείου μοντέλων ELITE βρίσκεται σε δεινή θέση

Μια υπόθεση 40 και πλέον χρόνων ανοίγει ξανά.

Article featured image
Article featured image

Οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα στον 71χρονο Gerald Marie, τέως διευθυντή του ευρωπαϊκού πρακτορείου μοντέλων ELITE, λόγω τον καταγγελιών του για βιασμό, μέχρι και ανήλικων προσώπων. Την είδηση δημοσίευσε αρχικά το BBC.

Ακολουθεί το κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση

Σύμφωνα με το γαλλικό γραφείο εισαγγελέων, η έρευνα του πρώην άντρα της supermodel Linda Evangelista, ξεκίνησε από την καταγγελία μιας πρώην δημοσιογράφου του BBC με κατηγορίες κακοποίησης προς αυτήν και τρία πρώην μοντέλα.

Επιπρόσθετα το γραφείο εισαγγελέων λέει πως θα αναλάβει την έρευνα ειδική μονάδα για την προστασία του παιδιού με «κατηγορίες βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης σε ενήλικα και ανήλικα πρόσωπα».

Η έρευνα θα βασιστεί σε καταγγελίες που κατατέθηκαν από γυναίκες μεταξύ του 1980-1988. Βέβαια, πέρασαν πολλά χρόνια από όταν έγιναν οι καταγγελίες και λόγω παραγραφής υπάρχει η περίπτωση να μην μπορούν να φτάσουν στο δικαστήριο σήμερα.

Στις μαρτυρίες της η πρώην δημοσιογράφος του BBC, Lisa Brinkworth, αναφέρει πως τον Οκτώβριο του 1988 παρίστανε το μοντέλο, για να κάνει την έρευνά της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, ο Marie την κακοποίησε σεξουαλικά σε ένα club.

Η δημοσιογράφος μέσα από την έρευνα ήθελε να δείξει πως τα μοντέλα, ακόμα και ανήλικα όπως η τότε 17χρονη Carre Otis, είναι πολύ συχνά θύματα κακοποίησης. Στη συνέχεια δηλώνει πως τραυματίστηκε από τα γεγονότα, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει νωρίτερα επειδή το BBC, όπου και εργαζόταν εκείνη την περίοδο, απειλούνταν από το πρακτορείο ELITE με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο δικηγόρος της Lisa ελπίζει πως οι κατηγορίες της θα φέρουν τον Marie αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος της δηλώνει: «Ελπίζω αυτές οι κατηγορίες να δώσουν θάρρος και σε άλλα άτομα για να μιλήσουν. Είναι ένα ενθαρρυντικό πρώτο βήμα και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα θύματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ