Η Σάκκαρη το έκανε και πάλι! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ασταμάτητη η Ελληνίδα τενίστρια, ισοπέδωσε την Τσέχα Πλίσκοβα σε 81 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open.

Article featured image
Article featured image

Η Μαρία Σάκκαρη είναι ασταμάτητη, έπαιξε σ' άλλο ένα παιχνίδι καταπληκτικό τένις, υπέταξε την Καρολίνα Πλίσκοβα 2-0 (6-4, 6-4), άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Aντίπαλος θα είναι η 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, την οποία θα την αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Παρασκευής (περίπου 04.00, Eurosport 1).

Αυτή είναι η δεύτερη παρουσία της Μαρίας σε ημιτελική φάση Grand Slam φέτος, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στο Roland Garros, που είχε ηττηθεί από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τον θρίαμβο κόντρα στην Μπιάνκα Αντρεέσκου (6-7,7-6,6-3), νικήτρια του US Open το 2019, άφησε εκτός συνέχειας άλλο ένα μεγάλο όνομα της WTA παρουσιάζοντας εκπληκτικό αγωνιστικό προφίλ. Αυτή ήταν η Τρίτη Τσέχα που απέκλεισε η Μαρία Σάκκαρη στο US Open, καθώς είχαν προηγηθεί η Πέτρα Κβίτοβα στον τρίτο γύρο με 6-4, 6-3 και η Κατερίνα Σινιάκοβα στον δεύτερο γύρο με 6-4, 6-2.


Η Μαρία Σάκκαρη ήταν αποτελεσματική από τη βασική γραμμή, διάβασε ορθά το παιχνίδι της αντιπάλου, προσπάθησε να την τρέξει και να πιέσει το μπάκχαντ της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς της, μετά τους δυο χαμένους πόντους στην αρχή του πρώτου σετ πήρε 22 διαδοχικούς στο σέρβις γκέιμ της.

Η Πλίσκοβα προσπάθησε να ανέβει στο δεύτερο σετ του παιχνιδιού, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη ήταν κυριαρχική στα ράλι, απέδωσε εκπληκτική άμυνα. Μάλιστα η 26χρονη θα φτάσει σε 2 break-points, ωστόσο η Τσέχα θα φτάσει στο δύσκολο hold ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε λίγο αργότερα, όπου και πάλι θα φτάσει σε μπρέικ-πόιντ. Το πρώτο θα το "σβήσει" η ίδια με ένα από τα ελάχιστα αβίαστα λάθη της, όμως στη 2η απόπειρα το στοπ-βολέ της Πλίσκοβα θα βρει πάνω στο φιλέ με την Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα με 4-3!

Το επόμενο σέρβις-γκέιμ ήταν και το πιο κρίσιμο του προημιτελικού. Όμως η Σάκκαρη συνέχισε να κάνει απίθανα πράγματα πίσω από το service της. Δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δώσει τίποτα απολύτως στην Πλίσκοβα.

Παραχωρώντας μόλις έναν πόντο, εξαργύρωσε το μπρέικ και με 5-3 πήρε τον πλήρη έλεγχο και για το 2ο σετ, το οποίο και έκλεισε λίγο αργότερα κατακτώντας μια ιστορική νίκη.


Επόμενος αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη η Έμα Ραντουκάνου τα ξημερώματα της Παρασκευής (μετά τις 04:00 Ελλάδας, δεύτερος προγραμματισμένος ημιτελικός), που ξεκίνησε ως qualifier στη Νέα Υόρκη.


Πηγή: Sport24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ