Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε, σήμερα το πρωί, στην Κρήτη [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Article featured image
Article featured image


Νωρίτερα σήμερα το πρωί, έφτασε στην Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Η πομπή με τη σορό του κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Χθες, στις 9 το βράδυ, το φέρετρο με τη σορό του, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Σήμερα, λίγο μετά τις 7 το πρωί, η Κρήτη υποδέχτηκε τον τελευταίο των μεγάλων της ελληνικής ιστορίας. Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Θεοδωράκης1.jpg


ΘΕΟΔΩΡ5.jpg


θεοδω7.jpg


Οι άνθρωπο της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στο λαϊκό προσκύνημα που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Χανίων. Μία ώρα αργότερα, στις 13:00, η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επισφραγίζοντας το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.



Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η πεζή πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία: Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της επίγειας ζωής ενός εμβληματικού ανθρώπου.



Στον σημερινό, τελευταίο αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

ΘΕΟΔ3.jpg


θεοδ6.jpg


Θεοδωράκης2.jpg



Κατά τη διάρκεια της κηδείας, τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ