Tα πρώτα 3D printed σπίτια στην Αμερική αναζητούν ενοίκους [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

Χρειάστηκαν μόνο 5-7 μέρες για να εκτυπωθούν και αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις μέχρι το Ανατολικό Όστιν, δύο σπίτια των τεσσάρων υπνοδωματίων είναι ακόμα διαθέσιμα!

Article featured image
Article featured image


Οι κατοικίες που ονομάζονται East 17th Street Residences στο Ανατολικό Όστιν είναι τώρα διαθέσιμες στην αγορά. Η κατασκευαστική εταιρεία ICON ισχυρίζεται ότι «είναι τα πρώτα σπίτια φτιαγμένα με 3D εκτύπωση προς πώληση στις ΗΠΑ και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ενοίκους τους».

Οι τέσσερις κατοικίες έχουν τοίχους που κατασκευάζονται με το σύστημα κατασκευής Vulcan της ICON, το οποίο χρησιμοποιεί ρομποτικό εξοπλισμό για να στρώσει το τσιμέντο σε γραμμωτές επιφάνειες. Η ICON ισχυρίζεται ότι αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα ισχυρότερο και μακρύτερης διάρκειας δομικό υλικό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές και κάνει τα σπίτια πιο ανθεκτικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης παρέχει ασφαλέστερα, πιο ανθεκτικά σπίτια που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στη φωτιά, τις πλημμύρες, τον άνεμο και άλλες φυσικές καταστροφές καλύτερα από τα συμβατικά χτισμένα σπίτια», δήλωσε η εταιρεία.

Τα στοιχεία της τρισδιάστατης εκτύπωσης για την κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει δύο σπίτια δύο υπνοδωματίων και δύο σπίτια τεσσάρων υπνοδωματίων, ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2021. Χρειάστηκαν πέντε έως επτά ημέρες για την εκτύπωση κάθε σπιτιού. Αν και διαφέρουν σε μέγεθος και διάταξη, και τα τέσσερα σπίτια έχουν τα ίδια εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά.


3d-printed-home (1)_city.jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (2)_city.jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (3)_0.jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (5).jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



Οι εσωτερικοί χώροι των σπιτιών σχεδιάστηκαν από την Claire Zinnecker, η οποία άντλησε έμπνευση από τα φυσικά δομικά υλικά των σπιτιών, ξύλο, μέταλλο και σκυρόδεμα, και επέλεξε μια απλή παλέτα χρωμάτων από πράσινο, λευκό και τερακότα και όλος ο εξοπλισμός από τα πόμολα μέχρι τα κάγκελα είναι από φυσικά υλικά.

Στους χώρους κυριαρχούν ουδέτερα χρώματα, με ξύλινα ντουλάπια, πλεκτά χαλιά και πινελιές πρασίνου. Το δάπεδο στον κάτω όροφο έχει επένδυση από σκυρόδεμα, ενώ στον επάνω όροφο έχει χρησιμοποιηθεί βιομηχανοποιημένο ξύλο. Τα διπλά τζάμια, οι θερμοσίφωνες χωρίς δεξαμενή και τα συστήματα εναλλασσόμενου ρεύματος βοηθούν στην ενεργειακή απόδοση.



3d-printed-home (6).jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (7).jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (8)_city.jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



3d-printed-home (9)_city.jpg
Φωτ.: Regan Morton Photography



Τα σπίτια των δύο υπνοδωματίων είναι ήδη κλεισμένα, αλλά τα δύο σπίτια των τεσσάρων υπνοδωματίων είναι ακόμα διαθέσιμα.



ΠΗΓΗ: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ