Όταν στην Κύπρο έσκιζαν σελίδες από βιβλία, στο Netflix ξεκινούσε η 3η σεζόν του Sex Education

Αλλά αυτοί είστε!

Article featured image
Article featured image

Κάπου ανάμεσα σε σκισμένες σελίδες και εγκυκλίους-playlist, προς τα δημόσια εκπαιδευτήρια, για το ποια τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έχουν την έγκριση να παίζουν σε λούπα από τα μεγάφωνα των σχολείων, διαβάσαμε πως στο Netflix ξεκινά η 3η σεζόν της σειράς «Sex Education» και νιώσαμε μια μικρή ανάταση.

Κάπου εκεί έξω, στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν κοινωνίες που στον σκοταδισμό ρίχνουν φως και δεν φοβούνται τον διάλογο, την αλήθεια όσο σκληρά ή άβολα κι αν είναι. Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, δεν λέμε ότι το Sex Education είναι το απόλυτο must-see ή ότι αποτελεί τηλεοπτικό διαμάντι, ωστόσο είναι μια γρήγορη και εύπεπτη σειρά, με καλή μουσική και δυνατούς χαρακτήρες που ασχολείται (guess what) με τη σεξουαλική ζωή, τις ερωτικές και άλλες αναζητήσεις των εφήβων του 21ου αιώνα.

Η σειρά -που θα έπρεπε αναμφίβολα να προβάλλεται στα σχολεία- ως διδακτική ύλη, παρουσιάζει χαρακτήρες του σήμερα, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμούς για τα όσα νιώθουν και αισθάνονται, δοκιμάζουν, κάνουν λάθη και δεν φοβούνται να μείνουν εκτός κουτιών.

Στην Κύπρο, λοιπόν, που το σεξ αποτελεί ταμπού σε κάθε ηλικία, που σκίζουμε σελίδες για να αποκρύψουμε κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας, όταν δεν μας βολεύουν, και που το Υπουργείο Παιδείας (;;) και Πολιτισμού (;;;;) ετοιμάζει play list με δύο μόνο τραγούδια, τα οποία ενέκρινε ως κατάλληλα, για να τιμήσει, δήθεν, τον Μίκη Θεοδωράκη, η εύπεπτη σειρά Sex Education του Netflix μοιάζει με όαση στην οποία επιβάλλεται να βουτήξουν οι νέοι του τόπου, μπας και ξεφύγουν από τον μάταιο τούτο σκοταδισμό.

***Η νέα σεζόν θα ανέβει στο Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ