Πάνω από τον Νείλο, στα 35.000 πόδια, συνέβη ένα μικρό «Θαύμα»

Σε μια πτήση της Qatar Airways από την Ντόχα προς την Ουγκάντα εκτυλίχθηκε μια αλλιώτικη ιστορία.

Article featured image
Article featured image


Η Δρ Aisha Khatib, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, βρισκόταν περίπου μία ώρα στην πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Εντέμπε στην Ουγκάντα, όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου αν υπάρχει γιατρός στην πτήση.

Η ίδια, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαντλημένη από ένα πρόγραμμα εργασίας στο Τορόντο που μαστίζεται από τον κορωνοϊό, δεν δίστασε καθόλου. «Σηκώθηκα αμέσως και βλέπω ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένο γύρω από μια γυναίκα», είπε η Δρ Khatib στο BBC News.

Μια μετανάστρια από την Ουγκάντα που ταξίδευε στο σπίτι της από τη Σαουδική Αραβία επρόκειτο να γεννήσει το πρώτο της παιδί. Η κύηση ήταν στην αρχή τής 35ης εβδομάδας και ο τοκετός δεν αναμενόταν τόσο σύντομα.

«Καθώς πλησίασα, είδα αυτήν τη γυναίκα ξαπλωμένη στο κάθισμα με το κεφάλι της προς τον διάδρομο και τα πόδια προς το παράθυρο. Και το μωρό έβγαινε έξω!». Βοηθούμενη από άλλους δύο επιβάτες - μια ογκολογική νοσοκόμα και έναν παιδίατρο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), έφεραν στον κόσμο το μωρό που μόλις γεννήθηκε άρχισε να κλαίει δυνατά.

doctor2.jpg



Μετά από ένα γρήγορο έλεγχο, παρέδωσε το βρέφος στον παιδίατρο για έναν πιο προσεκτικό έλεγχο. «Κοίταξα το μωρό και ήταν σταθερό, και κοίταξα τη μαμά και ήταν καλά», είπε η Δρ Khatib. «Οπότε ήμουν κάπως "Συγχαρητήρια, είναι κορίτσι". Τότε ολόκληρο το αεροπλάνο άρχισε να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει και ήταν σαν "Ωχ, σωστά, είμαι σε ένα αεροπλάνο και όλοι το παρακολουθούν αυτό"».

Μετά τον τοκετό η γυναίκα τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του αεροπλάνου όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση που έκανε η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways.



Miracle Aisha

Η μητέρα θέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη της στη γιατρό, με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. «Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι ότι αποφάσισε να δώσει στο μωρό το όνομά μου και τη λέξη θαύμα».

Ως δώρο στη συνονόματή της, έδωσε στη Miracle Aisha (δηλαδή Θαύμα Αΐσα) το χρυσό κολιέ που φορούσε με το όνομα Αΐσα γραμμένο στα αραβικά, περιέγραψε η γιατρός.

«Σκέφτηκα ότι θα της το έδινα και θα έχει ένα μικρό δείγμα του γιατρού που την ξεγέννησε 35.000 πόδια, στον αέρα ενώ πετούσε πάνω από τον Νείλο».

Ο τοκετός έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά η γιατρός ήταν πολύ απασχολημένη με τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 στο Τορόντο οπότε μοιράστηκε τις φωτογραφίες μόλις αυτήν την εβδομάδα.



Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ