Το Netflix ανεβάζει (ξανά) τις τιμές του

Ποιες χώρες αφορά η αύξηση στη μηνιαία συνδρομή.

Article featured image
Article featured image


Σε μια δυσάρεστη -για τους συνδρομητές του- ανακοίνωση προέβη το Netflix, αποκαλύπτοντας πως οι τιμές του θα αυξηθούν ξανά. Συγκεκριμένα, όλα τα πακέτα που προσφέρει η streaming υπηρεσία θα γίνουν ακριβότερα στην Αμερική και τον Καναδά. Στις δύο χώρες, το Netflix αριθμεί περί τα 74 εκατομμύρια μέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNNi, η τυπική συνδρομή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,50 δολάρια σε 15,49 δολάρια. Η βασική κατά 1 δολάριο φτάνοντας τα 9,99 δολάρια, ενώ η πλήρης συνδρομή αυξήθηκε κατά 2 δολάρια σε 19,99. Παρόμοιες είναι και οι αυξήσεις στον Καναδά με την τυπική συνδρομή να φτάνει στα 16,49 δολάρια και το πλήρες πακέτο στα 20,99. H βασική συνδρομή παρέμεινε αμετάβλητη.

Στην ανακοίνωση μέσω του CNN, το Netflix εξήγησε ότι όπως έγινε και τον Οκτώβριο του 2020, έτσι και τώρα η αύξηση δικαιολογείται από το ότι «κατανοούμε ότι οι άνθρωποι έχουν πια περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εμπειρία στα μέλη μας. Aνεβάζουμε τις τιμές μας για να μπορούμε να δίνουμε μια ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντοτε, προσφέρουμε ένα εύρος συνδρομών για να διαλέξουν τα μέλη αυτή που αντέχει η τσέπη τους».
Ο (πραγματικός) λόγος πίσω από τις αυξήσεις

Η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο περίπου 2% μετά την είδηση της αύξησης των μηνιαίων συνδρομών. Η αύξηση των τιμών έρχεται μια εβδομάδα πριν τις ανακοινώσεις της εταιρείας για τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο. Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση της εταιρείας έχει να κάνει με τις δαπάνες.

Το Netflix δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο και καθώς ενσωματώνεται στο τοπίο της ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη για εταιρείες τέτοιου είδους τείνει να επιβραδύνεται και η προσέλκυση νέων συνδρομητών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σε αυτό το σημείο, τα έσοδα πρέπει να προέρχονται από κάπου. Η αύξηση των τιμών στους καταναλωτές είναι ένας εύκολος τρόπος γι΄αυτό.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Netflix έχει αυξήσει τον κύκλο δαπανών του τα τελευταία χρόνια για να αγοράσει πρότζεκτ, όπως το Red Notice που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, και εν μέσω ενός αυξανόμενου ανταγωνισμού, με τη Disney να διαθέτει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, η αύξηση της τιμής είναι μονόδρομος και λογικά θα έρθει προς την Ευρώπη, ιδίως από το καλοκαίρι του 2022 που θα έρθουν σε μεγάλη κλίμακα τα Disney+ και HBO Max.


Με πληροφορίες από newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ