Aποκρουστικές εικόνες από τον χώρο προσωρινής κράτησης σκύλων στο Αρεδιού

Εντοπίστηκαν τέσσερα σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, καθώς και δύο νεκρά που έχουν εξαφανιστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Article featured image
Article featured image


Φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν δύο νεκρά σκυλιά και τέσσερα ζωντανά, να ζουν σε συνθήκες αθλιότητας στον χώρο προσωρινής κράτησης σκύλων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.


Το κίνημα Οικολόγων αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν φωτογραφίες που χρήστες ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εικόνες που συγκλονίζουν, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης ζώων στον χώρο προσωρινής κράτησης σκύλων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού. Στις φωτογραφίες (που επισυνάπτονται) παρουσιάζονται δύο νεκρά σκυλιά και άλλα τέσσερα να ζουν σε συνθήκες αθλιότητας.

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα του Κινήματος, Άνθη Μουζούρη, ανέφερε πως: «Το περιστατικό ήδη διερευνάται από την Αστυνομία. Βάσει πληροφοριών που έχουμε τα δυο νεκρά σκυλιά έχουν εξαφανιστεί από το σημείο. Ζητούμε από την Αστυνομία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε τα νεκρά σκυλιά να εντοπιστούν και να διενεργηθεί νεκροψία ούτως ώστε διευκρινιστεί η αιτία θανάτου τους. Πέραν τούτου, τα υπόλοιπα τέσσερα σκυλιά με παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλής χώρους φιλοξενίας».

skilia-arediou-2_city.jpg



Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Δήμο Λευκωσίας για την πρωτοβουλία που πήρε στο να σωθούν και τα υπόλοιπα τέσσερα σκυλιά. Καταδικάζουμε δε την έλλειψη επαρκούς συνεργασίας από πλευράς της κοινότητας Αρεδιού με την αστυνομία ζώων.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει νόμου όλοι οι Δήμοι και Κοινοτικές αρχές είναι υπόχρεες να τηρούν κατάλληλους και εγκεκριμένους χώρους κράτησης για τα αδέσποτα. Παρόλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες ότι, όχι μόνο αυτό δεν τηρείται, αλλά και ότι αρκετοί χώροι είναι κολαστήρια με πολλά ζώα να οδηγούνται ακόμα και στον θάνατο. Καλούμε τους πολίτες που γνωρίζουν για τέτοιους χώρους να το καταγγέλλουν άμεσα στις Αρμόδιες αρχές (Αστυνομία και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες).

nekra-skilia-arediou_city.jpg



Σε δηλώσεις της η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κα Ανθή Μουζούρη, ανέφερε πως «το γεγονός αυτό μας έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα. Στο πρόσφατο παρελθόν, είχαμε διεξαγάγει έρευνα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για το κατά πόσο τηρείται ο νόμος για την τήρηση εγκεκριμένων χώρων κράτησης από τους Δήμους και Κοινότητες. Με λύπη μας διαφάνηκε ότι ελάχιστοι χώροι είναι εγκεκριμένοι, ενώ αρκετές τοπικές αρχές, δεν κατέχουν καν χώρους κράτησης και αυτό εντοπίζεται ιδιαίτερα στις κοινότητες.

skilia-arediou-3_city.jpg



Το ποτήρι πλέον έχει ξεχειλίσει και καλούμε για ακόμα μια φορά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες που είναι οι καθόλα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, να ελέγχουν και να εγκρίνουν τους χώρους κράτησης για τα αδέσποτα και να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους για να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωή και ιδιαίτερα τα ζώα».

skilia-arediou-4_city.jpg



skilia-arediou-1_city.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ