Μάθε σε ποιες περιοχές της Κύπρου θα ρίξει χιόνι σήμερα

Το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση.

Article featured image
Article featured image


Χαμηλό βαρομετρικό «εξπρές» θα επηρεάσει σήμερα την Κύπρο, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Διευθυντής του Τμήματος Κλεάνθης Νικολαΐδης, «το πολύ σύντομο πέρασμα της ύφεσης θα μας δώσει βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση, προοδευτικά πάνω από 600 μέτρα».

Δηλαδή, όπως σημειώνει, αναμένονται χιονοπτώσεις πάνω από τη νοητή γραμμή Καπέδων, Ξυλιάτου, Σαϊττά, Μαλιάς, Κάμπου, Πύργου Λεμεσού και Λυσού.



Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση που εκδόθηκε, συνδυασμός βροχών και πιθανό μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων, αναμένεται να επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Την ίδια ώρα, ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα μέχρι 8 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα προσήνεμα παράλια.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.


Το δελτίο καιρού από τη σελίδα KitasWeather:

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές προοδευτικά από τα δυτικά, οι οποίες θα επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να παρατηρηθούν κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως πάνω από τα 1750 μέτρα και άνω. Τα φαινόμενα στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους θα είναι παρατεταμένα λόγω ορογραφικών βροχών/χιονιών. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή κυρίως στα ορεινά. Κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο τοπικά. Τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν αρχικά από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω. Τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν μετά τα μεσάνυχτα από τα περίπου 800 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 900 μέτρα και άνω. Στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χιόνια πιθανόν να παρατηρηθούν έως και 100-200 μέτρα πιο κάτω προς τις αυγινές με πρώτες πρωινές ώρες. Η πιθανότητα βροχής βρίσκεται στο 100% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ