Αν έχεις νοσήσει με κορωνοϊό, το Πιστοποιητικό Νόσησής σου θα έχει πλέον μικρότερη διάρκεια

Μάθε τη νέα διάρκεια ισχύος, από πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, αλλα και τι ισχύει σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τις 31 Ιανουαρίου 2022, η χρονική περίοδος ισχύος του Πιστοποιητικού Νόσησης μειώνεται από τις 180 ημέρες στις 90. Η αλλαγή αυτή θα ισχύει για όλους τους κατόχους του Πιστοποιητικού, ανεξαρτήτως εάν το έχουν εκδώσει πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως τα πιστοποιητικά αυτά θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας www.eudcc.gov.cy και η ημερομηνία έναρξης της ισχύος του πιστοποιητικού θα είναι η ημερομηνία αποδέσμευσης του ατόμου. Θα ισχύει για εγχώρια χρήση μέχρι 90 ημέρες από την ημερομηνία του πρώτου θετικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως καθορίζεται στο σχετικό διάταγμα.

Επισημαίνεται πως στο Πιστοποιητικό Νόσησης θα συνεχίσει να αναγράφεται ισχύς 180 ημερών από την ημερομηνία του πρώτου θετικού εργαστηριακού ελέγχου που είναι η μέγιστη περίοδος που είναι επιτρεπτή από τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό και ως εκ τούτου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες για ταξιδιωτικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ταξιδιού, ο επιβάτης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ιστοχώρο ή την εφαρμογή Re-open EU (reopen.europa.eu) ή τις εθνικές αρχές της χώρας άφιξης για να ενημερωθεί για την αποδεκτή ισχύ του πιστοποιητικού, που είναι πιθανό να είναι 180 ημέρες ή μικρότερη σε άλλες χώρες.Για τις εξελίξεις σχετικά με τα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν μίλησε στο
Πρωτοσέλιδο ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου:Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ