Η Apple «έγραψε ιστορία» ξεπερνώντας σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρις δολάρια

Πέραν των chic φορητών της συσκευών η γνωστή εταιρία εξερευνά και νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το metaverse.

Article featured image
Article featured image


Είναι μια ιστορική στιγμή για τον κόσμο των επιχειρήσεων και του χρήματος. Η Apple Inc. έγινε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ σχεδόν όλων των χωρών του πλανήτη, πλην ελαχίστων οικονομικών υπερδυνάμεων.

Οι επενδυτές εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό τη βεβαιότητα ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, καθώς εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

Μόνο οι υπηρεσίες της Apple, όπως μεταξύ άλλων το «Apple TV», αποτιμώνται σε περίπου 1,5 τρισ. δολάρια, ανέφερε το Reuters.

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Γουόλ Στριτ για το 2022. Σε αυτή την τιμή και με δεδομένο ότι υπάρχουν περί τα 16,4 δισ. μετοχές, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που ίδρυσαν πριν 45 χρόνια σε ένα γκαράζ στο Λος Αλτος ο Στιβ Τζομπς και ο Στίβεν Βόσνιακ, πέρασε το φράγμα των τριών τρισ. δολαρίων.

Η επίτευξη αυτού του απίστευτου χρηματιστηριακού ορόσημου, αντικατοπτρίζει, σύμφωνα με το Bloomberg, τη στροφή της αγοράς στην ψηφιακή τεχνολογία λόγω και της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2007, όταν ο οραματιστής Τζομπς παρουσίασε το πρώτο iPhone, η Apple έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 5.800%.

Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft του Μπιλ Γκέιτς είναι περίπου 2,5 τρισ. δολάρια, ενώ της Alphabet (μητρική της Google) είναι στο 1,9 τρισ. δολάρια και η Amazon στο 1,7 τρισ. δολάρια.


Πηγή: protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ