Τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει πώς θα ήταν οι Kardashians χωρίς τις πλαστικές

Μια ομάδα από streamers εκπαίδευσε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με τα «παλιά» τους πρόσωπα και τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε.

Article featured image
Article featured image


Μια ομάδα streamers χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να δείξει πώς θα έμοιαζαν οι Kardashians χωρίς πλαστικές επεμβάσεις.

Οι διαδικτυακοί streamers του σόου «Vandahood Live», που προβάλλεται στο Twitch, ήταν περίεργοι να δουν εάν η τεχνολογία AI θα μπορούσε να προβλέψει με επιτυχία πώς θα έμοιαζε η πασίγνωστη οικογένεια, αν δεν είχαν επέμβει με χειρουργικές στα πρόσωπά τους.

Όπως αναφέρει το PetaPixel, το βίντεο που έδειχνε την απεικόνιση των διάσημων αδελφών και της μητέρας τους χωρίς επεμβάσεις συγκέντρωσε πάνω από 2,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι streamers, που ασχολούνται με οπτικά εφέ οπτικών εφέ είπαν ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να δημιουργηθεί το βίντεο.

«Χρησιμοποιήσαμε τρία διαφορετικά λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης και δύο διαφορετικά λογισμικά γραφικών. Χρειάστηκε μια ολόκληρη εβδομάδα για να το πετύχουμε», λέει στο PetaPixel ο Keith από το Vandahood Live.

«Έπρεπε να ακολουθήσουμε διαφορετική προσέγγιση για κάθε μέλος της οικογένειας, καθώς η καθεμία τους υπέστη διαφορετικές αλλαγές με τα χρόνια».

kardashians-xoris-plastikes-ai-5_city.jpeg



«Για την Kylie χρησιμοποιήσαμε το Deep Face Lab και για δύο ημέρες εκπαιδεύαμε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με το πρόσωπό της πριν από την επέμβαση και το ρυθμίσαμε να ταιριάζει με τις αναλογίες του τρέχοντος προσώπου της. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το Adobe After Effects, για τα μάγουλά της και τέλος το περάσαμε στο DaVinci Resolve για να το ταιριάξουμε με τον αρχικό τόνο του δέρματός της».

kardashians-xoris-plastikes-ai-2_city.jpeg



«Για την Khloe χρησιμοποιήσαμε ξανά το Deep Face Lab και εκπαιδεύσαμε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με το πρόσωπό της πριν από την επέμβαση και το ρυθμίσαμε να ταιριάζει με τις αναλογίες του τρέχοντος προσώπου της. Στη συνέχεια περάσαμε μερικά καρέ μέσω του Faceapp για να δημιουργήσουμε τα αρχικά πιο “γεμάτα” μάγουλά της και μετά περάσαμε αυτά τα καρέ μέσω ενός άλλου AI που ονομάζεται Ebsynth για να εφαρμοστούν σε ολόκληρο το βίντεο και μετά πάλι DaVinci Resolve για τον αρχικό τόνο δέρματος», προσθέτει ο Keith.

Πρόσθεσε δε ότι στην περίπτωση των Κιμ και Κόρτνεϊ εφάρμοσαν το Deep Face Lab και έκαναν μερικές μικρές αλλαγές και διορθώσεις τόνου δέρματος στο DaVinci Resolve.

kardashians-xoris-plastikes-ai-3_city.jpeg



Στην ομάδα του Vandahood, τους Keith, Ahmad και Divy Pota αρέσει «να πιέζουν τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης για ψυχαγωγία» στην εκπομπή τους.

Λένε ότι το πείραμά τους με την τεχνητή νοημοσύνη με τις Καρντάσιανς «ήταν πραγματικά από περιέργεια και για να δούμε πόσο καλά θα μπορούσε να το πετύχει η τεχνολογία.

kardashians-xoris-plastikes-ai-4_city.jpeg



»Στα σχόλια του βίντεο στο TikTok, υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με την επιρροή των Καρντάσιανς και τους ανθρώπους που είτε τους εναντιώνονται είτε τις υπερασπίζονται. Αλλά για εμάς δεν ήταν τόσο σοβαρό, ήταν όλα μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς».

@vandahoodlive Which Kardashian or Jenner do you think had the biggest transformation? @Rugged snake #kardashians #kyliejenner #plasticsurgery #vandahoodlive #ai ♬ original sound - VandahoodLive



«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για την τεχνητή νοημοσύνη και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά το μέλλον της ψυχαγωγίας σίγουρα θα είναι βαρύ με την τεχνητή νοημοσύνη», προσθέτει ο Keith. «Αυτός ο νέος κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης κατέστησε δυνατό να κάνουμε πράγματα που ήταν αδύνατα μόλις πριν από λίγα χρόνια. Φαίνεται ότι κάθε μήνα κυκλοφορεί ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ