Ένας Τ/κ καλλιτέχνης «βανδάλισε με αγάπη» ένα φανάρι τροχαίας και δέχτηκε πρόστιμο

Ο Burak Çetinalp παρομοίασε την τέχνη του με εκείνην του Banksy και εξήγησε τον λόγο που το έκανε.

Article featured image
Article featured image


Πενήντα πέντε ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο T/κ γνωστός καλλιτέχνης, Burak Çetinalp επειδή μετέτρεψε σε καρδιά το κόκκινο σε φανάρι τροχαίας σε κεντρική λεωφόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς προκάλεσε σχόλια στα ΜΚΔ αλλά και στη «βουλή» κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

kallitexnis-katexomena-kardia-se-fanari-2_city.jpg



Ο Burak κάλυψε με πλαστικό σε σχήμα καρδιάς το κόκκινο φανάρι στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ και όταν το κόκκινο άναβε, οδηγοί και περαστικοί έβλεπαν το σχήμα μιας καρδιάς. Ο καλλιτέχνης δήλωσε στα ΜΚΔ ότι το έκανε ως μια μορφή τέχνης του δρόμου, όπως τα γκράφιτι του Banksy, και στόχος του ήταν να κάνει τον κόσμο να γελάσει, να χαρεί.



«Οι άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται καλά νέα. Το έκανα με καλές προθέσεις», είπε ο καλλιτέχνης στην Kibris Postasi και πρόσθεσε πως σκεφτόταν να έβαζε το αυτοκόλλητο την πρωτοχρονιά ή την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου αλλά δεν μπορούσε να συγκρατηθεί από τον ενθουσιασμό του και αποφάσισε τελικά να το κολλήσει την Κυριακή.

Η «αστυνομία» διαπίστωσε μέσω κάμερας το τι συνέβη και επέβαλε στον Τ/κ καλλιτέχνη χρηματικό πρόστιμο 988.50 ΤΛ (περίπου 55 ευρώ) και 10 πόντους ποινής. Ο Burak δήλωσε ότι θέλει και θα πληρώσει το πρόστιμο, ενώ αρκετοί είναι οι Τ/κ πολιτικοί και άλλοι που μέσω των κοινωνικών δικτύων χλεύασαν την «αστυνομία» για το πρόστιμο και καταδίκασαν την επιβολή του.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και kibrispostasi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ