Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ στέκεται με δύναμη στα πόδια του και κάνει τα πρώτα του βήματα

Με τη βοήθεια του «οχήματος» του, ο μικρός ήρωας –που το 2019 διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία– περπατά, δηλώνοντας μάλιστα, πως θα κάνει χαμό. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Ο 4χρονος Παναγιώτης-Ραφαήλ από την Ελλάδα είναι ένα παιδί, του οποίου η περιπέτεια της υγείας δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. Το 2019, όταν ήταν 18 μηνών, διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία και έπρεπε να μεταβεί στη Βοστώνη, για να λάβει εξειδικευμένη γονιδιακή θεραπεία. Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεσή του, σε μια υπέροχη έκφραφη αλληλεγγύης, συγκεντρώθηκαν μέσα σε έναν μήνα πάνω από 3,68 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο του ποσού που απαιτείτο για τη μετάβασή του στην Αμερική. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο μικρός ήρωας προοδεύει, δυναμώνει, στέκεται με θάρρος στα πόδια του και κάνει τα πρώτα του βήματα, συγκινώντας μας για ακόμα μια φορά και υπενθυμίζοντάς μας πως η αλληλεγγυή θα είναι πάντοτε το σπουδαιότερο «όπλο» μας.

Η ανάρτηση της οικογένειάς του

Οι γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ έκαναν μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, την οποία συνόδευσαν με ένα βίντεο, το οποίο μάς γέμισε χαρά, ελπίδα και δύναμη. Ο μικρός περπατά με τη βοήθεια του οχήματός του -όπως το αποκαλεί ο ίδιος- και δηλώνει μάλιστα πως θα κάνει χαμό.

«Τα πρώτα βήματα του μικρού μας!!!

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ χάρη σε εσάς, κατάφερε να περπατήσει με τη βοήθεια του οχήματος, όπως το λέει ο ίδιος!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που πιστέψατε στο παιδί μας, στους γιατρούς του που τον φροντίζουν με αγάπη και στους θεραπευτές του που είναι πάντα δίπλα του με πολλή όρεξη!

Σας είμαστε ευγνώμονες, το παιδάκι μας έχει απίστευτη θέληση και κάθε μέρα τον βλέπουμε να προοδεύει και να δυναμώνει!

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας, να είστε όλοι καλά!!! Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ