Η Ρωσία απαγορεύει την προώθηση της «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας» και μεταξύ ενηλίκων

Ο νόμος ψηφίστηκε σήμερα από το ρωσικό κοινοβούλιο.

Article featured image
Article featured image


Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο, ο οποίος διευρύνει την υπάρχουσα απαγόρευση περί της προώθησης «προπαγάνδας υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» στα παιδιά ώστε να αφορά άτομα κάθε ηλικίας.

Με βάση τον νέο νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Κρατική Δούμα, κάθε εκδήλωση ή ενέργεια που θεωρείται ως απόπειρα προώθησης της ομοφυλοφιλίας -διαδικτυακά, στον κινηματογράφο ή δημοσίως- προβλέπει την επιβολή προστίμου.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι ΛΟΑΤΚΙ ομάδες λένε ότι η επέκταση του νομοσχεδίου σημαίνει ότι οποιαδήποτε πράξη ή δημόσια αναφορά σε ζευγάρια του ίδιου φύλου ποινικοποιείται.

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στο Διαδίκτυο συντάχθηκε από 390 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Δούμας, Βιστισλάβ Βολόντιν.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του TASS, το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει την απαγόρευση της προπαγάνδας των «μη παραδοσιακών σχέσεων», της παιδεραστίας και της αλλαγής φύλου μεταξύ των εφήβων στο Διαδίκτυο, τα μέσα ενημέρωσης, τα βιβλία, τις ταινίες και τις διαφημίσεις.

Ο νόμος ορίζει πρόστιμα από 50.000 ρούβλια (812€) έως 400.000 ρούβλια (6.497€), ενώ οι αλλοδαποί που παραβιάζουν την απαγόρευση αντιμετωπίζουν απέλαση από τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ