Ο Zion γεννήθηκε χωρίς πόδια, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να καταρρίψει άλλα δύο ρεκόρ Γκίνες

Η ιστορία του Zion Clark είναι μια ιστορία που μάς υπενθυμίζει τι (πραγματικά) σημαίνει «δύναμη ψυχής».

Article featured image
Article featured image


Δύο ακόμα παγκόσμια ρεκόρ κατέρριψε ο «άνθρωπος με τα πιο γρήγορα χέρια». Πρόκειται για τον Zion Clark, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς πόδια και απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη ψυχής που διαθέτει.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο 24χρονος προσέθεσε στους τίτλους του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το υψηλότερο άλμα δίνοντας ώθηση με τα χέρια του καθώς και τα περισσότερα push-ups σε διάστημα τριών λεπτών, σε γυμναστήριο του Λος Άντζελες.

zion-clark-smiling-with-his-arm-around-his-gwr-certificate_tcm25-723080.jpg



Ο Zion που είχε σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου σπριντ με τα χέρια, κατάφερε αρχικά να πηδήξει πάνω σε ένα κουτί ύψους 76 εκατοστών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 61 εκατοστά. Κι αυτό το επίτευγμα όμως δεν του ήταν αρκετό, αφού στην επόμενη προσπάθειά του έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα 84 εκατοστών.



Ο επόμενος «άθλος» του Zion ήταν να κάνει 248 diamond push-ups σε λιγότερο από τρία λεπτά. «Κάνοντας τα push-ups μετά τα 100, 150, 200 αρχίζει ο πραγματικός πόνος. Ή θα διπλώσεις και θα σταματήσεις ή θα πεις ''πάμε'' και θα πιέσεις τον εαυτό σου για να πετύχεις τον στόχο», είπε στο Guinness World Records.

zion-clark-performing-a-diamond-push-up_tcm25-723073.jpg




Ο Zion, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο ουραίας υποστροφής με αποτέλεσμα να μην έχει πόδια, μεγάλωσε σε ανάδοχη φροντίδα. Για μεγάλο διάστημα της ζωής του δέχθηκε ανελέητο bullying.

«Tα πρώτα 17 χρόνια της ζωής μου, μεγάλωσα στο σύστημα αναδοχής, και σε αυτό υπάρχει πολύς πόνος και πολλή κακοποίηση», είπε.

«Όλο αυτό έκανε τη ζωή μου πολύ δύσκολη. Δεν υιοθετήθηκα μέχρι που ήμουν σχεδόν άστεγος. Προκειμένου να υιοθετηθώ, έπρεπε σχεδόν να με βγάλουν στον δρόμο», προσέθεσε.

Ωστόσο, μόλις η θετή μητέρα του, η Kimberly Clark, τον έγραψε στον αθλητισμό, ο Zion βρήκε τον «σκοπό» του στη ζωή.

Είπε: «Πολλοί άνθρωποι με προσπέρασαν και με ξέγραψαν θεωρώντας με ένα προβληματικό παιδί. Εκείνη όμως, (η θετή του μητέρα) πίστεψε σε μένα και μου προσέφερε τη σταθερότητα που χρειαζόμουν, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στον αθλητισμό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ