Καθαρίστριες στη Μύκονο έφαγαν παραισθησιογόνες σοκολάτες και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τις βρήκαν ξεχασμένες στις πολυτελείς επαύλεις που καθάριζαν.

Article featured image
Article featured image


Τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις με θύματα οικιακές βοηθούς έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες, που εργάζονταν σε ενοικιαζόμενες βίλες στο νησί, κατανάλωσαν σοκολάτες και άλλα γλυκά που φαίνεται ότι περιείχαν παραισθησιογόνες ουσίες.

Οι οικιακές βοηθοί δοκίμασαν τα γλυκά που βρήκαν, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι περιείχαν μέσα. Εντός λίγων λεπτών οι καθαρίστριες είχαν παραισθήσεις, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου για νοσηλεία.

Οι σοκολάτες που ήταν ξεχασμένες στα ψυγεία ή σε άλλα σημεία των πολυτελών επαύλεων, περιείχαν ψιλοκυβίνη.

Όπως αναφέρεται στη Wikipedia, η ψιλοκυβίνη είναι μια φυσική ψυχοτρόπος ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe. Η ψιλοκυβίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται γρήγορα σε ψιλοκίνη, η οποία έχει παρόμοιες ψυχοτρόπες ιδιότητες με το LSD, τη μεσκαλίνη και το DMT. Οι επιδράσεις της στον οργανισμό περιλαμβάνουν την ευφορία, τις οπτικές παραισθήσεις, την αλλαγή της αντίληψης, τη μεταβολή της αίσθησης του χρόνου. Πιθανές δυσάρεστες παρενέργειες της ψιλοκυβίνης είναι η ναυτία και οι κρίσεις πανικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ