Ένα συνέδριο για την κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση γυναικών μεταναστριών

Σήμερα, στον χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποιείται ένα συνέδριο που θέλει να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες με μεταναστευτική βιογραφία.

Article featured image
Article featured image


To Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στο τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου WINGS, το οποίο αποσκοπεί στην κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση μεταναστριών γυναικών.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, μεταξύ 5-8μμ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων του έργου, συμπεριλαμβανομένου ενός κειμένου πολιτικής με εισηγήσεις για την καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστριών γυναικών βάσει εμπειριών από 6 ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετάσχουν στην υλοποίηση του έργου (Κύπρος, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα). Έπειτα, θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης αποτελούμενο από γυναίκες μετανάστριες που έλαβαν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του WINGS αλλά και από εμπειρογνώμονες σε θέματα ένταξης.

Η παρουσίαση του έργου θα γίνει στο κτήριο ΚΩΔ 07 (SFC07), Αίθουσα 010, Πανεπιστήμιο Κύπρου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο εσωτερικό αίθριο (B1C1) του κτηρίου Αναστάσιου Γ. Λεβέντη.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση μιας ανοικτής συζήτησης σχετικά με θέματα ένταξης μεταναστριών όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι μετανάστριες, το κοινό και οι εμπειρογνώμονες.

Μέσα από τις δράσεις του έργου WINGS επιδιώκεται η κοινωνική αλλαγή, φτιάχνοντας κοινωνίες που είναι αλληλέγγυες και δίκαιες, με λιγότερα περιστατικά κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενοι το διπλό εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι μετανάστριες ως γυναίκες και μετανάστριες, οι διοργανωτές στοχεύουν στην απόκτηση δεξιοτήτων μέσα από ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι οποίες θα επιτρέψουν στις γυναίκες μετανάστριες να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ζωή της κοινότητάς τους.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS, τον ηγετικό οργανισμό της Κύπρου στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία, το οποίο εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια στους τομείς της κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο WINGS, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη υλοποίησης του έργου, Δώρα Ηρακλέους (dora.h@synthesis-center.com, τηλ. 22252315 ) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου πατώντας ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ