Τραγωδία στο Αιγαίο: 16 γυναίκες μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Λέσβο

Παράλληλα, από άλλο ναυάγιο που σημειώθηκε στα Κύθηρα διασώθηκαν μέχρι στιγμής 80 άτομα. [Συγκλονιστικά Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μέσα στη νύχτα, με τουλάχιστον 16 μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους μετά τη βύθιση της λέμβου, στην οποία επέβαιναν.

Συγκεκριμένα, 16 νεαρές γυναίκες, αφρικανικής καταγωγής, ανασύρθηκαν νεκρές από το ναυάγιο της Λέσβου, και 9 διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή.

Όπως μεταδίδουν ελληνικά Μέσα, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοουμένους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα. Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στην ξηρά.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.



80 μετανάστες διασώθηκαν στην περιοχή Διακόφτι Κυθήρων

Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων. Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.



Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 ως 10 μποφόρ.



Η διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό όλη τη νύχτα σε Κύθηρα και Λέσβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, «η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από τον Ελληνικό Στρατό για ύπαρξη βυθισμένης λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή "Προβοσκίδα” ανατολικά ν. Λέσβου».

Όσον αφορά στο ναυάγιο στα Κύθηρα, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε τα μεσάνυχτα το Λιμενικό αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων. Άμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ