Διδάκτωρ στο ΑΠΘ φέρεται να είναι ο άνδρας που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι

Το απεχθές περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Article featured image
Article featured image


O 39χρονος που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη ένα μικρό ανυπεράσπιστο γατί, το οποίο προσπάθησε επανειλημμένα να στριμώξει μέχρι που το κατάφερε και το έλιωσε κάτω από το παπούτσι του, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο, ταυτοποιήθηκε χθες από τις Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στις 12 Σεπτεμβρίου, ο δράστης, αφού κοιτάζει γύρω του για να βεβαιωθεί ότι δεν τον παρακολουθεί κανείς, πλησιάζει το γατάκι και στη συνέχεια το συνθλίβει με το πόδι του.



Μιλώντας χθες (6/10) στην εκπομπή Live News ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε κάτι τέτοιο».

Η ταυτότητα του 39χρονου άνδρα δεν έγινε γνωστή, όμως σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για έναν ακαδημαϊκό. Ο φερόμενος ως δράστης τού εγκλήματος, καθώς πρόκειται για κακούργημα η θανάτωση ή ο βασανισμός ζώου, φέρεται να είναι διδάκτωρ στο ΑΠΘ, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, ο 39χρονος που ταυτοποιήθηκε γι’ αυτήν την κτηνωδία με το γατάκι, φέρεται να έχει στενή συνεργασία με το ΑΠΘ και να έχει διδάξει σε φοιτητές. Ο δράστης έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ, αλλά και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά δίδασκε στο ΑΠΘ, ενώ η συνεργασία φαίνεται πως θα επαναληφθεί και αυτήν τη χρονιά. Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 39χρονος έχει στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος του για θανάτωση ζώου.


Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες που δύνανται να ενοχλήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ