Τι φάση με το αναδιπλούμενο iPhone;

Αφού η Apple δεν λέει να κυκλοφορήσει ακόμη ένα foldable τηλέφωνο μια ομάδα από modders είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Article featured image
Article featured image


Η αγορά των αναδιπλουμένων κινητών τηλεφώνων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, η Apple όμως, επιλέγει να κρατά μια απόσταση ασφαλείας από αυτήν – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – και πολλοί χρήστες παραπονιούνται για αυτό.

Η ομάδα «The Aesthetics of Science and Technology» ωστόσο, αποφάσισε να φτιάξει το δικό της αναδιπλούμενο iPhone, αφού η Apple φαίνεται πως δεν είναι έτοιμη ακόμα να δημιουργήσει ένα.

Οι ομάδα μηχανικών τροποποίησε ένα iPhone X, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από το αναδιπλούμενο τηλέφωνο RAZR της Motorola και έναν 3D εκτυπωτή. Έκαναν κάποιες επεμβάσεις και στην οθόνη, αφαιρώντας το μπροστινό προστατευτικό γυαλί που έχει κανονικά η οθόνη του iPhone X και το οποίο θα έσπαγε αν κάποιος επιχειρούσε να διπλώσει έτσι τη συσκευή.

Το κάτω μέρος της συσκευής στεγάζει τη μητρική πλακέτα με το τσιπ και τη μνήμη, ενώ το άνω μισό περιέχει την μπαταρία, τους αισθητήρες και τις κάμερες.



Εκτός από το εμφανισιακό κομμάτι, οι modders επεξεργάστηκαν και το λογισμικό του iPhone X, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη σε άλλες αναδιπλούμενες συσκευές, όπως ο διαμοιρασμός οθόνης.

Βέβαια, χρειάστηκε να γίνουν και πολλές υποχωρήσεις, αφού μπορεί να φαίνεται πως η συσκευή λειτουργεί και λυγίζει κανονικά, αλλά όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό κάτω από την οθόνη. Συγχρόνως, η μπαταρία έπρεπε να αντικατασταθεί με μια μικρότερη, η ασύρματη φόρτιση αφαιρέθηκε, ενώ μόνο το ένα ηχείο είναι λειτουργικό. Φυσικά, οποιαδήποτε αδιαβροχοποίηση ή ανθεκτικότητα σε πτώσεις δεν υπάρχει πλέον.

Όλα αυτά είναι αναμενόμενα ωστόσο, αφού δε μιλάμε για τελικό καταναλωτικό προϊόν, αλλά για μια τροποποιημένη συσκευή.


Δείτε βίντεο με το εντυπωσιακό επίτευγμα των Κινέζων modders:



Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ