Το viral βίντεο με τους Κινέζους φοιτητές στη Σαγκάη που μιλούν άπταιστα ελληνικά

Η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας (!) είναι φοιτητές στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σαγκάης.

Article featured image
Article featured image

Μια Κινέζα Tik Toker, η Marianna Lee, ανεβάζει βίντεο στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα, τα οποία έχουν σχέση με την Ελλάδα. Σε κάποια από αυτά παραδίδει μαθήματα ελληνικών, σε άλλα βγαίνει στους δρόμους και κάνει ερωτήσεις σχετικές με την Ελλάδα σε περαστικούς, ενώ σε άλλα δοκιμάζει ούζο και τσίπουρο ή μεταφέρει τις εμπειρίες της από τις επισκέψεις της στη χώρα.

@mariannalee_ Κινεζική προφορά vs ελληνική προφορά των ελληνικών γραμμάτων #greek #greecegr #polyglot #polyglotcheck #languages #languagelearning #fy #fyp #Chinese ♬ original sound - mariannalee_


Πρόσφατα μίλησε με Κινέζους φοιτητές που σπουδάζουν στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σαγκάης και το βίντεο είναι απολαυστικό. Η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας -αυτά είναι τα ελληνικά ονόματα των Κινέζων φοιτητών- απάντησαν σε ερωτήσεις, μιλώντας απταίστως την ελληνική γλώσσα. Παρότι, λοιπόν, η ελληνική είναι μια αρκετά δύσκολη γλώσσα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι φοιτητές, υπάρχουν πολλά άτομα στη μακρινή Κίνα που επιλέγουν να την σπουδάσουν, κυρίως λόγω του θαυμασμού για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Σε ερώτηση τι τους δυσκολεύει περισσότερο, οι φοιτητές ανέφεραν ως μεγαλύτερες δυσκολίες την απαιτητική -και πολύ διαφορετική από την κινεζική- ελληνική γραμματική, την κατανόηση του προφορικού λόγου, αλλά και τις ελληνικές λέξεις – που είναι πάρα πολλές και ενίοτε πολύ δύσκολο να τις θυμούνται!

Στο βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές. Ήτανε το πρώτο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών σε όλη την Κίνα και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό. Στο Τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζες καθηγήτριες, καθώς και μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία επίσης μίλησε στο βίντεο, αναφέροντας ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία 9 χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία, ενώ παράλληλα βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό. «Οι φοιτητές είναι πολύ καλοί και επιμελείς», τονίζει καταληκτικά.



Μερικές από τις αντιδράσεις Ελλήνων χρηστών κάτω από το βίντεο:

κιν1.png

313075028_510928204268125_7582307432529765471_n.png

314714092_1145153926108047_8635816241594975122_n.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ