Κάποιος πλήρωσε πάνω από 200 χιλ. δολάρια για να αγοράσει τα μεταχειρισμένα σανδάλια του Steve Jobs

Με τα ίδια χρήματα μπορούσε να αγοράσει σχεδόν 273 iPhone 14 των 128 GB.

Article featured image
Article featured image


Πόσα χρήματα θα δίνατε για μεταχειρισμένα σανδάλια; Η ερώτηση αυτή δεν πέρασε μάλλον από το μυαλό ενός Αμερικανού ο οποίος αγόρασε σε δημοπρασία τα σανδάλια του συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, έναντι 218.000 δολαρίων.

Σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο Οίκος «Julien's Auctions» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας κύριος ξόδεψε 218.000 δολάρια για να κάνει δικά του τα μεταχειρισμένα σανδάλια, μάρκας Birkenstocks, του συνιδρυτή της Apple και πρωτοπόρου στον χώρο της τεχνολογίας Steve Jobs.

Κάνοντας μερικούς σύντομους υπολογισμούς, καταλήγουμε στο ότι ο αγοραστής θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να αγοράσει σχεδόν 273 iPhone 14 των 128 GB, του οποίου η αξία ξεκινά από τα 799 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple.

Σύμφωνα με το CNN, είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ για ένα ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία.

sandalia-steve-jobs-1_city.jpg



Το συγκεκριμένο υπόδημα αποτελούσε βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας του εκκεντρικού Steve Jobs τις δεκαετίες του '70 και του '80, ενώ, όπως ανέφερε ο οίκος δημοπράτησης, «το πέλμα από φελλό και γιούτα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του, το οποίο είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης».

«Ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο όχι μόνο με τις επαναστατικές του καινοτομίες, αλλά με το επιχειρηματικό του στυλ και τη μόδα στο να φοράει σανδάλια», δήλωσε στο CNN ο Darren Julien, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Julien's Auctions, που διοργάνωσε τη δημοπρασία.




Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ