Εκατοντάδες πρόβατα κινούνται σε (έναν σχεδόν τέλειο) κύκλο επί 14 συνεχόμενες μέρες

Η αλλόκοτη συμπεριφορά των προβάτων καταγράφηκε σε βίντεο, ωστόσο, η αιτία αυτής παραμένει ακόμη (μεγάλο) μυστήριο.

Article featured image
Article featured image


Οι υπεύθυνοι μιας φάρμας στην επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μυστήριο θέαμα, όταν αντίκρισαν κοπάδι προβάτων να κάνει ασταμάτητα, δεξιόστροφους κύκλους. Η αιτία γι’ αυτήν τη συμπεριφορά των ζώων παραμένει ανεξήγητη.


Για 14 μέρες κάνουν κύκλους

Τα πρόβατα του κοπαδιού εδώ και 14 ημέρες επιδεικνύουν αυτήν την περίεργη συμπεριφορά, αφού κινούνται ασταμάτητα σχηματίζοντας έναν σχεδόν τέλειο κύκλο. Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια του κοπαδιού, η κα Miao, τον κύκλο ξεκίνησαν μερικά πρόβατα με τα άλλα να εντάσσονται στη συνέχεια, για να καταλήξουν να συμμετέχουν όλα τα ζώα του κοπαδιού. Το περίεργο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, από δημοσίευμα της κινεζικής People’s Daily, δημοσιεύοντας παράλληλα και βίντεο από τα πρόβατα στη φάρμα της Κίνας. 



Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν από τη φάρμα, τραβήχτηκαν στις αρχές Νοεμβρίου - συγκεκριμένα στις 4 του μήνα. Οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας δείχνουν δεκάδες ζώα να ακολουθούν συντεταγμένα το ένα το άλλο, σχηματίζοντας κύκλο, στη μέση του οποίου στέκονται κάποια από τα πρόβατα, ως επί το πλείστον ακίνητα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ζώα είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή εξήγηση για την περίεργη αυτή συμπεριφορά. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί πως αν και υπάρχουν 34 μάντρες προβάτων στο αγρόκτημα, μόνο τα πρόβατα σε ένα από τα μαντριά -το νούμερο 13- έχουν εκδηλώσει αυτήν την περίεργη συμπεριφορα.



Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι η συμπεριφορά των προβάτων θα μπορούσε να προκληθεί από μια βακτηριακή ασθένεια που ονομάζεται λιστερίωση - επίσης γνωστή ως «ασθένεια του κύκλου», η οποία ενεργοποιεί ένα μέρος τους εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται. Ωστόσο, στα αιγοπρόβατα, ο θάνατος από την εν λόγω ασθένεια, επέρχεται συνήθως εντός 24-48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πέρσι στο Σάσεξ, ωστόσο όπως αποδείχτηκε τα πρόβατα, σε εκείνη την περίπτωση, απλώς βοσκούσαν τροφή που είχε τοποθετηθεί κυκλικά στο έδαφος.

41545974-11438327-Hundreds_of_sheep_have_caused_a_stir_after_they_were_spotted_sta-a-24_1668682542729.jpg
Τα πρόβατα στο Έσσεξ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ