40 χρόνια μετά, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον κατά συρροή «βιαστή με τη φόρμα»

Για την οικογένεια και τους φίλους του, ο Κιθ Σιμς ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς – μέχρι που η αστυνομία (τούς) αποκάλυψε την άσχημη αλήθεια, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Article featured image
Article featured image

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του επίθεση, οι Αρχές της Αυστραλίας ταυτοποίησαν έναν κατά συρροή βιαστή, ο οποίος τρομοκρατούσε το Σίδνεϊ επί τρεις δεκαετίες.

Ο Κιθ Σιμς είχε στοχοποιήσει 31 γυναίκες μεταξύ 1985 και 2001, εισβάλλοντας στα σπίτια τους ή εξαπολύοντας επιθέσεις σε βάρος τους ενώ έτρεχαν στον δρόμο.

Αρχικά, οι ντετέκτιβ θεωρούσαν πως οι επιθέσεις γίνονται από διαφορετικούς δράστες, αλλά χάρη στο DNA αποδείχθηκε πως πίσω απ’ αυτές ήταν το ίδιο άτομο. Ο δράστης, ωστόσο, δεν θα οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών καθώς άφησε την τελευταία του πνοή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 66 ετών.

Ανά τα χρόνια, ο Σιμς είχε λάβει διάφορα ψευδώνυμα, όπως «το τέρας του Μπόντι» ή «βιαστής με τη φόρμα». Η πρώτη του επίθεση είχε καταγραφεί σε μία παραλιακή περιοχή το 1985, ενώ η τελευταία σε ένα κοιμητήριο το 2001.

Κάθε ένα από τα περιστατικά εξετάστηκε χωριστά, αλλά περί το 2000 οι Αρχές άρχισαν να τα συνδέουν μεταξύ τους, κρίνοντας πως έχουν πολλά κοινά. Τα στοιχεία DNA που ελήφθησαν από 12 εκ των θυμάτων έδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ σε άλλα 19 περιστατικά ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο.

Τα θύματά του ποικίλαν ηλικιακά, ήταν από 14 έως 55 ετών, και όλα έδωσαν την ίδια περιγραφή του δράστη. Ένας άνδρας μεταξύ 1,60 και 1,80, με σκούρα επιδερμίδα, καστανά μάτια και φαρδιά μύτη.

ραπιστ.png



Σε όλες τις επιθέσεις είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του και φορούσε πάντα καθημερινά ρούχα, όπως φόρμες, φούτερ και αθλητικά σορτσάκια. Συχνά απειλούσε τα θύματά του με μαχαίρι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έκανε τις γυναίκες να πιστεύουν ότι έχει ένα πάνω του.

Το 2019 ήταν χρονιά ορόσημο για την έρευνα καθώς οι Αρχές κατάφεραν να ταυτίσουν, μερικώς, το DNA του δράστη με άτομα που ήταν στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Το δείγμα μείωσε τους υπόπτους σε μία λίστα 324 ονομάτων, μεταξύ των οποίων και ο Σιμς. Τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, ένα δείγμα από τον δράστη ταίριαξε απόλυτα με εκείνα που ελήφθησαν από τα θύματα.

Tοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια και οι φίλοι περιέγραψαν τον Simms ως έναν πολύ αγαπημένο πατέρα, παππού και μέλος της κοινότητας.



Η οικογένειά του δηλώνει συγκλονισμένη από τις εξελίξεις, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως η σύζυγός του ήταν «απολύτως σοκαρισμένη» όταν έμαθε την αλήθεια.

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που γνώριζε θα μπορούσε να κάνει αυτά τα πράγματα» είπε ένας από τους ντετέκτιβ.

Οι ερευνητές έχουν μιλήσει και με τα θύματα, ενημερώνοντας πως ο δράστης εντοπίστηκε, αλλά δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε δίκη καθώς είναι νεκρός.



Με πληροφορίες από BBC/lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ