Η Wall Street έγινε πολύχρωμη

Το Grindr έκανε το ντεμπούτο του στο χρηματιστήριο και οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν πάνω από το 300%.

Article featured image
Article featured image


Οι μετοχές της εφαρμογής γκέι ραντεβού «Grindr» εκτοξεύτηκαν πάνω από 300% μετά την εισαγωγή της εταιρείας στη Wall Street.

Σύμφωνα με τους Financial Times, μόλις τα στελέχη της εταιρείας χτύπησαν το χαρακτηριστικό καμπανάκι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η τιμή τής μετοχής εκτοξεύτηκε από τα 16.90 στα 71.51 δολάρια.



Σύμφωνα με το CNBC, το πρωί της Παρασκευής μπροστά από το κτήριο του χρηματιστηρίου, εκτός από τους επενδυτές, τους τραπεζικούς και ασφαλώς τους τουρίστες, βρίσκονταν drag queens, στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης για την πρεμιέρα της εταιρείας στη Wall Street.

grindr-sti-wall-street-1_city.png
Φωτογραφία: Twitter / @kimmyhendrixx





To Grindr ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο τη σύναψη συμφωνίας συγχώνευσης με την «Tiga Acquisition Corp», μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού, υπό τον νέο εταιρικό τίτλο «Grindr Inc». Η συμφωνία έδωσε στην εταιρεία αποτιμώμενη αξία 2,1 δισ. δολαρίων και έσοδα ύψους 384 εκατ. δολαρίων, μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή χρεών της.

grindr-sti-wall-street-2_city.png
Φωτογραφία: Twitter / @kimmyhendrixx



Ο διευθύνων σύμβουλος της Grindr, Τζορτζ Άρισον, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε πως η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο αντανακλά τη γενικότερη συμπερίληψη της LGBTQ κοινότητας, στα χρηματοοικονομικά και γενικότερα.

grindr-sti-wall-street-3_city.png
Φωτογραφία: Twitter / @kimmyhendrixx



«Είναι πραγματικά απίστευτο πως η εταιρεία της οποίας οι βασικοί χρήστες είναι γκέι και μπαϊσέξουαλ άνδρες, η οποία φτιάχτηκε από και για άτομα της LGBTQ κοινότητας, με εργασιακή βάση του ίδιου κύκλου, εισάγεται στο χρηματιστήριο. Δεν είναι κάτι που θα είχε συμβεί 20 χρόνια πριν, ίσως να μην είχε συμβεί ούτε καν δέκα χρόνια πριν», σημείωσε ο ίδιος.

grindr-sti-wall-street-4_city.png
Φωτογραφία: Twitter / @kimmyhendrixx



Το Grindr, που ξεκίνησε το 2009, πέρυσι είχε 10,8 εκατ. μηνιαίους χρήστες. Από αυτούς οι 723.000 πλήρωναν μία από τις διαθέσιμες υπηρεσίες συνδρομητών, που ονομάζονται Xtra και Unlimited, με τους χρήστες που πληρώνουν να είναι πάνω από το 31% το 2020.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ