Ναι, αυτά είναι παιδάκια που κρατάνε αρκουδάκια με ρούχα BDSM

Μπορεί η αμφιλεγόμενη καμπάνια γνωστού οίκου μόδας να «κατέβηκε», αλλά τα στιγμιότυπα κυκλοφορούν, ακόμα και μετά την απολογία του.

Article featured image
Article featured image


Νεαρά κορίτσια που απεικονίζονται να κρατούν αρκουδάκια με ρούχα σε στυλ bondage βρίσκονταν προηγουμένως στο τμήμα του καταστήματος δώρων της ιστοσελίδας της Balenciaga.


«Λυπούμαστε πολύ»

Η Balenciaga ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη για τη νέα της καμπάνια που δείχνει δύο νεαρά κορίτσια να ποζάρουν με αρκουδάκια που φαίνεται να φορούν ιμάντες τύπου BDSM.

Οι διαφημίσεις υποστήριζαν τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 της Balenciaga, η οποία έκανε το ντεμπούτο της αυτό το φθινόπωρο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

kentriki-balenciaga-paidakia-arkoudakia-bdsm-rouxa_city.png



«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η εορταστική μας καμπάνια. Οι τσάντες με τις βελούδινες αρκούδες μας δεν θα έπρεπε να είχαν παρουσιαστεί με παιδιά σε αυτή την καμπάνια. Αφαιρέσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε η εταιρεία σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Instagram Story της.

Η καμπάνια «κατέβηκε» αυτομάτως από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω των αμφιλεγόμενων φωτογραφιών.

Οι διαδικτυακοί ερευνητές επεσήμαναν ότι ειδικά μια φωτογραφία από την καμπάνια θα μπορούσε να προκαλέσει τον νόμο περί παιδικής πορνογραφίας.



«Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση λανθασμένων μηνυμάτων στην καμπάνια μας», συνέχισε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτό το θέμα και θα προβούμε σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων για τη δημιουργία του σκηνικού και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας Άνοιξη ‘23. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση των παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

Μπορεί ο πολυτελής οίκος μόδας να έσβησε βιαστικά τα στιγμιότυπα της καμπάνιας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τα στιγμιότυπα ζουν. Νωρίτερα την Τρίτη, οι επικριτές μέσω του Twitter κατακεραύνωσαν τις φωτογραφίες.

«Νόμιζα ότι οι άνθρωποι τρολάρουν, αλλά όχι. Είναι αληθινό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Balenciaga έφυγε από το Twitter. Δεν θέλουν να λογοδοτήσουν. Ναι, αυτά είναι παιδιά που κρατούν αρκουδάκια ντυμένα με σαδομαζοχιστικά ρούχα», έγραψε εξαγριωμένος ένας χρήστης του Twitter.

Οι επικριτές παρατήρησαν επίσης δικαστικά έγγραφα που αναφέρονται σε «παιδικό πορνό» και τα οποία περιλαμβάνονται στην εκστρατεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο οίκος μόδας διέγραψε όλες τις αναρτήσεις του από το Instagram μετά από το συμβάν.

Η Balenciaga έχει γίνει πρωτοσέλιδο τον τελευταίο καιρό ξανά. Πριν από ένα μήνα, η μάρκα που προτιμά η Κιμ Καρντάσιαν έκοψε τους δεσμούς της με τον προβληματικό ράπερ και μεγιστάνα της μόδας Κάνιε Γουέστ, αφού έκανε αντισημιτικά σχόλια.

«Η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε σχέδια για μελλοντικές συνεργασίες που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη», ανέφερε η μητρική εταιρεία Kering για τον Γουέστ σε ανακοίνωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ