Το Thing από τη σειρά «Wednesday» δεν ήταν απλά ένα εφέ

Ο ηθοποιός που κρυβόταν πίσω από το σκανδαλιάρικο χέρι χρειαζόταν ώρες για να ετοιμαστεί κάθε φορά που είχαν γύρισμα.

Article featured image
Article featured image


Το «Wednesday» βρίσκεται στην κορυφή του τοπ 10 του Netflix σχεδόν από τη στιγμή που κυκλοφόρησε. Η σειρά ακολουθεί την κόρη της οικογένειας Άνταμς στο σχολείο Νέβερμορ, η οποία προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο.

Η ιστορία ξεκινά όταν η Wednesday αλλάζει σχολείο στη μέση της χρονιάς και μεταφέρεται στο Νέβερμορ – το οποίο θυμίζει το Χόγκουαρτς κατά κάποιον τρόπο- επειδή, όπως λέει και η ίδια, «δεν έχει φτιαχτεί σχολείο που να μπορεί να με κρατήσει».



Από το πρώτο επεισόδιο κιόλας αντιλαμβάνεται πως οι γονείς της έστειλαν το Thing, ένα διαμελισμένο χέρι με ξεχωριστό χαρακτήρα, το οποίο αποτελεί ένα «από τα μυστικά της οικογένειας Άνταμς», για να την παρακολουθήσει. Τελικά εκείνη το αναγκάζει να πάρει το μέρος της και να της δώσει... μια χείρα βοηθείας για να φέρει εις πέρας διάφορα πράγματα που έχει στο μυαλό της και οι σκηνές που το περιέχουν είναι αρκετά αξιομνημόνευτες.



Η σκανδαλιάρικη προσωπικότητα του Thing όμως δεν αποτελεί προϊόν εφέ ή CGI, αλλά ενός ηθοποιού/ταχυδακτυλουργού, του Βίκτρο Ντορομπάντου, ο οποίος όποτε είχε γυρίσματα έπρεπε να φορά μια ειδική μπλε στολή για να μην φαίνεται στα πλάνα και χρειαζόταν ώρες μέχρι να ετοιμαστεί για το σετ από τους μακιγιέζ και τους κομμωτές.



Η Τζένα Ορτέγκα, η οποία υποδύεται την Wednesday Άνταμς, σε συνέντευξή της είχε αναφέρει πώς ο Tim Burton, ο οποίος σκηνοθέτησε τέσσερα από τα οκτώ επεισόδια της σειράς, ήθελε να «ζωντανέψει» το Thing.



«Ο Τιμ ήθελε να είναι ένας πραγματικός ηθοποιός, όπως έκαναν στις ταινίες της δεκαετίας του '90, οπότε προσέλαβαν αυτόν τον ταχυδακτυλουργό που ονομαζόταν Βίκτορ Ντορομπάντου. Φορούσε ένα μπλε κοστούμι και κρυβόταν πίσω από τοίχους και κάτω από κρεβάτια», είπε.

thing-wednesday-den-einai-efe-1_city.png



Όπως φαίνεται και από τα behind the scenes πλάνα, το Thing πρόκειται για ένα προσθετικό χέρι πάνω στο άκρο του ηθοποιού.

thing-wednesday-den-einai-efe-2_city.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ