Είναι τελικά το όνομα Ανδρέας το πιο δημοφιλές στην Κύπρο;

Γιορτάζουν σήμερα όσ@ έχουν το όνομα του πρωτόκλητου και ήρθε η στιγμή να λυθεί αυτή (τους) η απορία.

Article featured image
Article featured image


Μπορεί να έχεις έναν, δύο, τρεις ή και περισσότερους Ανδρέηδες στην οικογένειά σου που γιορτάζουν σήμερα, μπορεί στο γραφείο να έχεις πάρει μέχρι στιγμής μισό κιλό γλυκά από κόσμο που γιορτάζει, μπορεί τα μαζικά tag στο facebook σε κόσμο που έχει σήμερα (30 Νοεμβρίου) την ονομαστική του γιορτή να είναι ατέλειωτα... όσο ποτέ άλλοτε, μπορεί μεταξύ σοβαρού και αστείου να λέμε πως γιορτάζει η μισή Κύπρος, παρόλα αυτά όμως το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στο νησί.

Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 - αφού τα στοιχεία που αφορούν τη συχνότητα ονομάτων της πρόσφατης απογραφής δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη - πρώτο έρχεται το όνομα Μαρία με 39.883 καταγεγραμμένες Μαρίες, ενώ ακολουθεί ο Ανδρέας 36.682.

Φυσικά, από το 2011 μέχρι σήμερα ενδεχομένως να έχουν αυξομειωθεί τα νούμερα, ενώ είναι και οι 19.339 Ανδρούλες στην 5η θέση της κατανομής, που αν προστεθούν με τους Ανδρέηδες, τότε το όνομα του πρωτόκλητου Αποστόλου, στο σύνολο γυναικών και ανδρών, κερδίζει πανηγυρικά την πρωτιά.

Όπως και να ‘χει, ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις Ανδρούλες και τους Ανδρέηδες, αλλά και όλους όσοι επίσης γιορτάζουν σήμερα!

Τα 25 πιο δημοφιλή ονόματα στην Κύπρο σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011:

andreas2.jpg


Στον αντίποδα, μερικά από τα πιο σπάνια ονόματα στην Κύπρο είναι τα Ντάλια, Φελίσια, Χρυσήλια, Μερκούρης, Μορφάκης και Ροδόθεος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ