Αμερικανός δημοσιογράφος πέθανε την ώρα που κάλυπτε αγώνα του Μουντιάλ

«Πιστεύω ότι τον σκότωσαν», είπε ο αδερφός του.

Article featured image
Article featured image


Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Γκραντ Γουόλ, κατέρρευσε χθες Παρασκευή ενώ κάλυπτε τον προημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής, όπως έγινε γνωστό αρχικά από την οικογένειά του και επιβεβαιώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ.

Ο 48χρονος δημοσιογράφος, με θητεία στο CBS Sports και το Sports Illustrated, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο «Lusail Stadium» του Κατάρ. Ύστερα από προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πέθανε στο γήπεδο ή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έπαθε έμφραγμα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Grant-Wahl-05-120922-1015c2ed368b48d3a8137efd75d2c08e.jpg



Ο Γκραντ Γουόλ είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ ΗΠΑ και Ουαλίας είχε τεθεί υπό κράτηση για περίπου μισή ώρα επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο αδερφός του, Έρικ Γουόλ, εξέφρασε υποψίες για εγκληματική ενέργεια. «Ο αδερφός μου ήταν υγιής. Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Δεν πιστεύω πως ο αδερφός μου πέθανε έτσι απλά. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν. Και εκλιπαρώ για οποιαδήποτε βοήθεια», είπε σε βίντεο, που ανέβασε στο Instagram.

γραντγουώλ.jpg



Ωστόσο, ο δημοσιογράφος έγραψε τη Δευτέρα στη σελίδα του ότι είχε επισκεφθεί μια ιατρική κλινική στο Κατάρ αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία.

«Το σώμα μου τελικά ‘κατέρρευσε’. Τρεις εβδομάδες με ελάχιστο ύπνο, υψηλό άγχος και πολλή δουλειά μπορούν να σας κάνουν αυτό», έγραψε ο Γουόλ. «Αυτό που ήταν κρυολόγημα τις τελευταίες 10 ημέρες μετατράπηκε σε κάτι πιο σοβαρό τη νύχτα του αγώνα ΗΠΑ-Ολλανδίας και μπορούσα να νιώσω το πάνω μέρος του στήθους μου να λαμβάνει ένα νέο επίπεδο πίεσης και δυσφορίας. Δεν είχα Covid (κάνω εξετάσεις τακτικά εδώ), αλλά πήγα σε μια ιατρική κλινική σήμερα και μου είπαν ότι μάλλον έχω βρογχίτιδα. Μου έδωσαν μια σειρά αντιβιοτικών και λίγο σιρόπι για τον βήχα, και αισθάνομαι λίγο καλύτερα μόλις λίγες ώρες αργότερα. Αλλά και πάλι: Όχι εντελώς καλά».

Η αμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει συντετριμμένη για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ