Έφαγε πικάντικο φαγητό και κατέληξε στο νοσοκομείο με τέσσερα σπασμένα πλευρά

Ναι, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο καυτερό φαγητό και τα σπασμένα πλευρά.

Article featured image
Article featured image


Μια νεαρή Κινέζα κατέληξε στο νοσοκομείο, αφού έσπασε τέσσερα από τα πλευρά της όταν έβηξε πολύ δυνατά μετά από κατανάλωση πικάντικου φαγητού.

Εάν έχετε φάει ποτέ κάτι καυτερό, τότε μάλλον θα γνωρίζετε ήδη ότι μπορεί να προκαλέσει λίγο βήχα. Αυτό που πιθανότατα δεν ξέρετε είναι ότι σε ακραίες περιπτώσεις, ο οξύς και επίμονος βήχας μπορεί να προκαλέσει κατάγματα οστών. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε γυναίκες, και επηρεάζει περισσότερο τα μεσαία οστά της περιοχής. Η οστική πυκνότητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, αλλά έχουν παρατηρηθεί και κατάγματα σε άτομα με υγιή οστά.


Η περίπτωση της Κινέζας

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας Κινέζας από τη Σαγκάη, η οποία, επειδή ήταν πολύ αδύνατη και είχε κακώς ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα, έσπασε τουλάχιστον τέσσερα πλευρά, αναφέρει το Oddity Central.

Η Κινέζα, της οποίας το επώνυμο είναι Χουάνγκ, είπε στους γιατρούς ότι έτρωγε πικάντικο φαγητό, το οποίο την έκανε να αρχίσει να βήχει. Κάποια στιγμή, ενώ έβηχε συνεχόμενα, φέρεται να άκουσε ένα απότομο «κρακ» από την περιοχή του στήθους της και αμέσως άρχισε να αισθάνεται πόνο όταν ανέπνεε ή προσπαθούσε να μιλήσει.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο, δεν περίμενα ότι θα πονούσε τόσο άσχημα. Δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω», είπε η ίδια.

Η κυρία Χουάνγκ κατάφερε να φτάσει σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά. Αφού άκουσαν την ιστορία της γυναίκας για τον βήχα της, οι γιατροί πραγματοποίησαν ένα τεστ οστικής πυκνότητας που βγήκε φυσιολογικό.

Στη συνέχεια έκανε και άλλες εξετάσεις με ένα θωρακοχειρουργό να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κατάγματα των οστών προκλήθηκαν από την κακή μυϊκή της λειτουργία.

«Τα πλευρά σου φαίνονται καθαρά κάτω από το δέρμα σου. Δεν υπάρχει μυς για να στηρίξει το οστό, επομένως είναι εύκολο για τα πλευρά να σπάσουν όταν βήχετε», φέρεται να της είπε ο γιατρός προσθέτοντας ότι αν δεν κάνει κάτι γι’ αυτό, είναι πιθανό να υποστεί παρόμοια ατυχήματα και στο μέλλον.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι έχει ύψος 1.71 εκατοστά και βάρος μόλις 57 κιλά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστεί και να περάσει έναν μήνα με έναν ειδικό κορσέ τυλιγμένο γύρω από τον κορμό της, αλλά μετά από αυτό, σχεδιάζει να βάλει λίγο βάρος και να αυξήσει τη μυϊκή της μάζα.

broken-ribs-750x500.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ