Μόλις μάθαμε τι ήταν αυτό που φαινόταν τόσο γνώριμο στο τρέιλερ της «Barbie»

Επικό τρολάρισμα με αναφορά-παρωδία σε μια ταινία του 1968.

Article featured image
Article featured image


Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Barbie», με τη Μάργκοτ Ρόμπι στον ομώνυμο ρόλο και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Ken κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, κάνοντας μάλιστα μια ευθεία αναφορά-παρωδία σε σκηνή του «2001: Α Space Odyssey» από τον κορυφαίο σκηνοθέτη, Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Ξεκινώντας με μια σκηνή που παραπέμπει στο «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», το τρέιλερ παρουσιάζει την Barbie ως την πρώτη κούκλα που δεν ήταν μωρό.

Η Barbie στέκεται σε μια περιοχή που κατοικείται από «κοριτσάκια των σπηλαίων», τα οποία πετούν τις μικρές τους κούκλες και ενθουσιασμένα τρέχουν να ακουμπήσουν την Barbie.

«Από την αρχή του χρόνου», αρχίζει η αφήγηση, «από τότε που υπήρξε το πρώτο κοριτσάκι, υπήρχαν κούκλες. Αλλά οι κούκλες ήταν κούκλες μωρών, μέχρι που...».

Μεταξύ άλλων, βλέπουμε τη Μάργκοτ Ρόμπι να φοράει ένα ριγέ μαγιό (εμπνευσμένο από την αυθεντική στολή της κούκλας Barbie) και στη συνέχεια ένα εκθαμβωτικό καρό ροζ φόρεμα σε στιλ της δεκαετίας του '50.

Υπάρχει επίσης ένα γρήγορο πλάνο του ξανθού Ράιαν Γκόσλινγκ ως Ken, που φορά ένα μαύρο δερμάτινο γιλέκο με κρόσσια.

Κάποιοι μάλιστα έκατσαν και έκαναν ένα συγκριτικό βίντεο για να δείξουν πόσο όμοιο είναι το τρέιλερ της Barbie με την εμβληματική εισαγωγική σκηνή του «Space Odyssey».
Το συγκριτικό βίντεο:



Το επίσημο τρέιλερ:



Η πλοκή της ταινίας σύμφωνα με το IMDb:

Mια κούκλα απομακρύνεται από την «Barbieland» και ξεκινά μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο μιας και φαινομενικά δεν είναι αρκετά τέλεια για να μείνει εκεί. Μια live-action ταινία βασισμένη στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών «Barbie».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ