Μπορούν τα «σκυλιά» - ρομπότ να στολίσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ναι, μπορούν, αλλά όχι χωρίς... «απώλειες».

Article featured image
Article featured image


Ο Spot, το τετράποδο ρομπότ που μοιάζει με σκύλο εμφανίστηκε σε ακόμη ένα βίντεο να παρουσιάζει τις δυνατότητές του, αυτή τη φορά στολίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η «Boston Dynamics» έχει προωθήσει τον Spot ως ένα ρομπότ που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να περιηγηθεί σε δύσκολα εδάφη και να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες εργασίες, αναφέρει το Interestingengineering.

Το τετράποδο ρομπότ έχει υιοθετηθεί από βιομηχανίες για την εκτέλεση εργασιών στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα, η εταιρεία όμως, φαίνεται πως ωθεί τον ρομποτικό σκύλο και σε νέα περιβάλλοντα.

Στο βίντεο φαίνονται τρία ρομπότ τα οποία συνεργάζονται για να στολίσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μια «πρόκληση» η οποία δεν φάνηκε και τόσο δύσκολη για τα τετράποδα στην αρχή, μέχρι που τελικά το ένα εκ των τριών πέφτει στο πάτωμα, αφού έβαλε το στολίδι.

Ο Spot της αμερικανικής εταιρείας είναι ένα ρομποτικό «σκυλί» βάρους 70 κιλών. Έχει ήδη γίνει αποδεκτός κι από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ως βοηθός υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια ασκήσεων πεδίου από τον γαλλικό στρατό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ