Αγρότης με 102 παιδιά ζήτησε από τις 12 συζύγους του να παίρνουν μέτρα αντισύλληψης

Τον «χτύπησε» η οικονομική κρίση και δεν μπορεί να ταΐσει άλλα στόματα.

Article featured image
Article featured image


Είναι 67 χρόνων, έχει 12 συζύγους - η μικρότερη μόλις 30 ετών -, 102 παιδιά, 568 εγγόνια, ζει στην Ουγκάντα και... μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να νιώθει πίεση λόγω της παγκόσμιας κρίσης ακρίβειας.

Ο λόγος για τον Musa Hasahya, ο οποίος είναι 67 ετών και ζει στη Λουζάκα της Ουγκάντα, όπου η πολυγαμία είναι νόμιμη.

0_PAY-1_Musa-Hasahya-is-father-of-about-100-children.jpg



Σύμφωνα με δήλωσή του σε βρετανικά ΜΜΕ, ο Musa χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, κάτι που πλέον τον περιορίζει από το να μεγαλώσει κι άλλο την οικογένειά του.

Γι' αυτόν τον λόγο πρότεινε στις 12 συζύγους του να ξεκινήσουν να παίρνουν μέτρα αντισύλληψης, για να μην προκύψει άλλη εγκυμοσύνη, και ο Musa να έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει φαγητό στα ήδη 682 μέλη της οικογένειας. Συμβούλεψε μάλιστα, όσους επιθυμούν να παντρευτούν περισσότερες από τέσσερις γυναίκες, να μην το πράξουν καθώς τα πράγματα δεν είναι καλά.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Τα έσοδά μου ολοένα και μικραίνουν λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα η οικογένειά μου διαρκώς μεγαλώνει. Παντρεύτηκα τη μία γυναίκα μετά την άλλη. Πώς γίνεται ένας άντρας να είναι ικανοποιημένος με μία μόνο γυναίκα;».

μουσαξ.jpg


Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όλες του οι σύζυγοι μένουν στο ίδιο σπίτι ώστε να μπορεί να τις «ελέγχει» και να τις σταματάει από το να έρχονται σε επαφή με άλλους άνδρες».

Η μικρότερη ηλικιακά σύζυγος του Musa, μητέρα των 11 εκ των παιδιών του, είπε: «Δεν θα κάνω άλλα παιδιά. Έχω παρατηρήσει την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας, για αυτό λαμβάνω τώρα το αντισυλληπτικό χάπι».

μξ.jpg



Περίπου το 1/3 των παιδιών του Musa μένουν μαζί του στη φάρμα. Οι ηλικίες των παιδιών του, κυμαίνονται από τα 6 έως τα 51 έτη, ενώ ο μεγαλύτερος γιος του απέχει ηλικιακά 21 χρόνια από τη νεότερη γυναίκα του.

Ο ίδιος λέει ότι ενώ μπορεί να ξεχωρίσει τα παιδιά και τα εγγόνια του, δεν τα ξέρει όλα με το όνομά τους.

Παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο Χανίφα το 1971 σε ηλικία 16 ετών, αφού παράτησε το σχολείο, και έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα, όταν εκείνη γέννησε μια κόρη. Εκείνη την εποχή, ο Μούσα ήταν οικονομικά εύρωστος ως επιχειρηματίας και πρόεδρος του χωριού. Έχοντας λοιπόν, τα χρήματα και τη γη, αποφάσισε να μεγαλώσει την οικογένειά του, συνάπτοντας γάμο με πολλές γυναίκες. Ωστόσο, τώρα άρχισε να δυσκολεύεται, ενώ ζητά τη βοήθεια της κυβέρνησης, για να μπορέσει να μορφώσει όλα τα παιδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ