Αυξημένη η ηλιοφάνεια, αλλά όχι για πολύ

Πότε αναμένονται οι επόμενες βροχές.

Article featured image
Article featured image


Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται μέχρι και τη Δευτέρα στην περιοχή μας, αναφέρει το Kitasweather, με αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή μας και αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις για να καταστεί σύντομα στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βόρειους έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.



Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά με την πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη,
ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ