Οικονομικός διευθυντής πληρώνεται 121.000 ευρώ τον χρόνο και δεν κάνει τίποτα

Περνά τον περισσότερο εργάσιμο χρόνο του διαβάζοντας εφημερίδες, τρώγοντας σάντουιτς και πηγαίνοντας μεγάλους περιπάτους.

Article featured image
Article featured image

Σημείωση: Το εικονιζόμενο πρόσωπο στην κεντρική φωτογραφία δεν ταυτίζεται με το αναφερόμενο στο παρόν άρθρο.


Ένας Ιρλανδός οικονομικός διευθυντής του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας ισχυρίζεται ότι πληρώνεται σχεδόν 121.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς, ωστόσο, να κάνει τίποτα. Πλέον περνά τον περισσότερο εργάσιμο χρόνο του διαβάζοντας εφημερίδες, τρώγοντας σάντουιτς και πηγαίνοντας μεγάλους περιπάτους.

Ο οικονομικός διευθυντής ισχυρίζεται ότι αφού έγινε πληροφοριοδότης για τα λογιστικά της εταιρείας το 2014, σταδιακά απαλλάχθηκε από όλα σχεδόν τα καθήκοντά του, σε σημείο που τώρα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του τρώγοντας σάντουιτς και διαβάζοντας εφημερίδες. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να εξαργυρώνει την κανονική του επιταγή κάθε μήνα.

«Αγοράζω δύο εφημερίδες, τους Times και την Independent, και ένα σάντουιτς. Πηγαίνω στο γραφείο μου, ανοίγω τον υπολογιστή μου, κοιτάζω τα emails. Δεν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με τη δουλειά, ούτε μηνύματα, ούτε επικοινωνίες με συναδέλφους», δήλωσε ο Mills στην Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Ιρλανδίας (WRC).

«Κάθομαι και διαβάζω την εφημερίδα και τρώω το σάντουιτς μου. Στη συνέχεια, γύρω στις 10.30 π.μ., αν υπάρχει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απαιτεί απάντηση, το απαντώ. Αν υπάρχει εργασία που σχετίζεται με αυτό, κάνω αυτήν τη δουλειά. Θα έλεγα ότι αν έπαιρνα κάτι που απαιτεί να κάνω δουλειά μία φορά την εβδομάδα θα ήμουν ενθουσιασμένος».

Ο οικονομικός διευθυντής δήλωσε ότι είχε την ευθύνη για προϋπολογισμούς κεφαλαίου αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ (261 εκατομμύρια δολάρια) από το 2000 έως την οικονομική κατάρρευση του 2007. Πήρε προαγωγή το 2010, αλλά η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2013, όταν φέρεται να τον εκφόβισαν για έναν νέο ρόλο και να τον ανάγκασαν να πάρει αναρρωτική άδεια τριών μηνών.

Ο Μιλς ισχυρίζεται ότι, όταν επέστρεψε, παρατήρησε «ορισμένα ζητήματα» με τους οφειλέτες και έστειλε μια «καλόπιστη» αναφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της Irish Rail τον Μάρτιο του 2014, προτού μιλήσει στον υπουργό Μεταφορών. Έκτοτε, οι αρμοδιότητές του στην εταιρεία έχουν περικοπεί, όπως και το χαρτοφυλάκιο του προϋπολογισμού του.

Ο Mills είπε ότι όταν ο δικηγόρος τού είπε ότι πληρώνεται «για να μην κάνει τίποτα», μιλάει για κακή χρήση των ικανοτήτων του. Ο οικονομικός διευθυντής πρόσθεσε ότι αισθάνεται «απομονωμένος και ότι έχει αποκλειστεί από τις συναντήσεις της εταιρείας και τις ευκαιρίες κατάρτισης».


Με πληροφορίες από ethnos.gr/independent.ie

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ