Αγγελία εργασίας πληρώνει αδρά για τη θέση ενός «αιμοδιψή τσάρου» αρουραίων

Οι Νεοϋορκέζοι πάνε τον «πόλεμο κατά των αρουραίων», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ένα βήμα πάρα πέρα.

Article featured image
Article featured image


Αποφασισμένες να δώσουν ένα τέλος στον υπερπληθυσμό των αρουραίων στην Νέα Υόρκη είναι οι Αρχές της πόλης, με το γραφείο του δημάρχου Έρικ Άνταμς να αναζητά έναν «διευθυντή για τον μετριασμό των τρωκτικών» - ή τον «τσάρο αρουραίων», όπως πολλοί τον αποκαλούν - για να πολεμήσει τον «πραγματικό εχθρό» της μεγαλούπολης.

«Ο ιδανικός υποψήφιος έχει υψηλά κίνητρα και είναι κάπως αιμοδιψής», αναφέρει η αγγελία εργασίας που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όποιος επιλεγεί για τη θέση θα μπορούσε να πληρώνεται έως και 170.000 $ (περίπου 160 χιλιάδες ευρώ) τον χρόνο.

Περιγράφεται ως μια δουλειά «απασχόλησης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για τους "νταήδες" κατοίκους της πόλης που έχουν ύπουλο χιούμορ και μια γενική αύρα κακίας».



Οι ευθύνες περιλαμβάνουν: την ανάπτυξη στρατηγικών μετριασμού των αρουραίων, τη διαχείριση έργων και πρωτοβουλιών πολιτικής σε φορείς της πόλης και την καθοδήγηση πρακτικών τεχνικών εξόντωσης.

«Οι αρουραίοι θα μισήσουν αυτή την αγγελία εργασίας. Αλλά 8,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι και η κυβέρνηση της πόλης σας είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί σας για να μειώσετε τον πληθυσμό των αρουραίων, να αυξήσετε την καθαριότητα και να αποτρέψετε τον λοιμό», διακηρύσσει η ανάρτηση για τη θέση εργασίας.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε έναν «πόλεμο κατά των αρουραίων» που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, αφού προηγούμενες προσπάθειες για τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών της πόλης έφεραν ανάμεικτα αποτελέσματα.

Οι θεάσεις αρουραίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, με τα παράπονα στην κυβέρνηση της πόλης να αυξάνονται κατά 67% από το 2019.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν δύο εκατομμύρια αρουραίοι που κυκλοφορούν στους δρόμους και τα μετρό της πόλης, ή περίπου ένας για κάθε τέσσερις Νεοϋορκέζους.

Μια νέα έκθεση, βασισμένη σε δεδομένα της Αμερικανικής Έρευνας Στέγασης του 2021 τοποθετεί τη Νέα Υόρκη στην τρίτη θέση για τις περισσότερες παρατηρήσεις τρωκτικών σε μεγάλες περιοχές με μετρό στις ΗΠΑ.

Της πόλης που δεν κοιμάται προηγούνται η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια.


Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ