Ένα πλήρωμα αποτελούμενο από καλλιτέχνες θα ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη

Θα μπορούσε να είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπου στη Σελήνη από το 1972.

Article featured image
Article featured image


Ένας DJ, ένας ράπερ της K-pop και ένας YouTuber βρίσκονται μεταξύ όσων επιλέχθηκαν να κάνουν ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη από έναν Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο για μια ιδιωτική πτήση της SpaceX.

Ο επιχειρηματίας Yusaku Maezawa αποκάλυψε το πλήρωμά του σήμερα μετά από μια παγκόσμια αναζήτηση για δημιουργικά άτομα πέρυσι. Ο Αμερικανός DJ Steve Aoki και ο Κορεάτης αστέρας TOP είναι οι πιο προβεβλημένες επιλογές.

Η πτήση, που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, θα μπορούσε να είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπου στη Σελήνη από το 1972.

Η προτεινόμενη πτήση θα δει ένα διαστημόπλοιο να κάνει κύκλο γύρω από το φεγγάρι, πλησιάζοντας σε απόσταση 200 χιλιομέτρων (124 μιλίων) από την επιφάνειά του. Το ταξίδι θα διαρκούσε οκτώ ημέρες από την εκτόξευση έως την επιστροφή.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δώσει άδεια για τον πύραυλο Starship της εταιρίας SpaceX του Έλον Μασκ με τον οποίο υποτίθεται ότι θα ταξιδέψει το πλήρωμα.

Το σκάφος δεν έχει εγκριθεί καν για ένα τροχιακό ταξίδι γύρω από τη Γη και έχει καθηλωθεί τους τελευταίους 18 μήνες στο Τέξας, αφού ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική εκτόξευση τον Μάιο του 2021. Πάντως ο Maezawa δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτή την καθυστέρηση στο βίντεο που ανακοίνωσε το πλήρωμα για την αποστολή που ονόμασε «dearMoon».



Η εναρκτήρια σκηνή δείχνει τον Maezawa σε έναν ιαπωνικό κήπο να κοιτάζει το φεγγάρι. Στη συνέχεια περνάει στην προβολή του πρώτου μέλους του πληρώματος –του DJ Steve Aoki– σε μια από τις συναυλίες του.

«Δεν μπορώ να χάσω αυτή την ευκαιρία. Η ψυχή μου ικετεύει γι' αυτό», λέει στο βίντεο ο καλλιτέχνης που κάνει θραύση στο Billboard.

Ο επόμενος επιβάτης που αποκαλύπτεται είναι ο Youtuber Tim Dodd –γνωστός και ως «Everyday Astronaut»– ο οποίος έχει 1,4 εκατομμύρια followers στο διαδίκτυο για τα εκπαιδευτικά του βίντεο σχετικά με τις διαστημικές πτήσεις και την αστροφυσική.

Στο δικό του βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή ο vlogger δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε επιλεγεί.


Όλο το πλήρωμα του «dearMoon»

- TOP (Choi Seung hyun), ράπερ της K-pop και πρώην αρχηγός του boyband Big Bang (Νότια Κορέα)

- Χορεύτρια και χορογράφος Yemi A.D (Τσεχική Δημοκρατία)

- Φωτογράφος Rhiannon Adam (Ιρλανδία)

- Φωτογράφος άγριας ζωής Karim Iliya (Ηνωμένο Βασίλειο)

- Κινηματογραφιστής Brendan Hall (ΗΠΑ)

- Ο ηθοποιός Dev Joshi (Ινδία)

Η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ Kaitlyn Farrington και η Γιαπωνέζα χορεύτρια Miyu ορίστηκαν ως αντικαταστάτες.

«Ελπίζω ο καθένας να αναγνωρίσει την ευθύνη που συνεπάγεται η έξοδος από τη Γη, το ταξίδι στο φεγγάρι και η επιστροφή», δήλωσε ο Maezawa.


Με πληροφορίες από athensvoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ