Υπερχείλισε, σήμερα το πρωί, το φράγμα των Λευκάρων [ΒΙΝΤΕΟ]

Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω φράγμα υπερχειλίζει τόσο νωρίς μέσα στον χρόνο και μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του που υπερχειλίζει, όπως μάς ενημερώνει το kitasweather.

Article featured image
Article featured image


Σήμερα το πρωί (01/02/2022), άρχισε δειλά δειλά η υπερχείλιση του φράγματος των Λευκάρων, το οποίο είναι η 3η φορά στην ιστορία του από τότε που υπάρχουν στοιχεία (1980) που υπερχειλίζει. Κάποιες αναφορές από φίλους του Kitasweather, υποστηρίζουν ότι το φράγμα υπερχείλισε ξανά λίγα χρόνια μετά την κατασκευή του (1973), κάτι το οποίο με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν μπορεί ούτε να επαληθευτεί, αλλά ούτε και να διαψευσθεί.

Το φράγμα είναι χωρητικότητας 13.850 Ε.Κ.Μ και οι τελευταίες φορές που υπερχείλισε (μετά το 1980) ήταν το 2004 καθώς και στις 11 Απριλίου του 2020. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το φράγμα υπερχειλίζει τόσο νωρίς μέσα στον χρόνο.

φραγμαλευκάρων.jpg



Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το kitasweather, αναμένεται να αυξηθεί το νερό πάνω από τον υπερχειλιστή ενώ πιο θεαματική υπερχείλιση θα παρατηρηθεί όταν δεχθεί ξανά αξιόλογες βροχές η λεκάνη απορροής του φράγματος.



Πηγή: Kitasweather.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ