Αυτό είναι το αστρονομικό ποσό που πρέπει να πληρώσεις για να κάνεις διαστημικό τουρισμό

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για λίγα λεπτά στο διάστημα με θέα τη Γη.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική εικόνα από romaniajournal / cxocontent

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού «Virgin Galactic» ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να αγοράσει ένα εισιτήριο, στην τιμή των... 450.000 δολαρίων, προκειμένου να περάσει λίγα λεπτά στο διάστημα.

Οι πρώτες πτήσεις που θα μεταφέρουν πελάτες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2022, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρίας του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον. Εισιτήρια είχαν ήδη βγει προς πώληση από τον περασμένο Αύγουστο όμως τα είχαν κλείσει, έως χθες, για πελάτες που είχαν ήδη εγγραφεί σε λίστα αναμονής.Τον Νοέμβριο, η «Virgin Galactic» ανακοίνωσε πως είχε πουλήσει 100 εισιτήρια στην τιμή των 450.000 δολαρίων. Αυτά προστίθενται στα 600 εισιτήρια που είχαν ήδη πουληθεί μεταξύ 2005 και 2014 έναντι μικρότερης τιμής (μεταξύ 200.000 και 250.000 δολαρίων).

Η δυνατότητα πλέον να εγγραφεί κανείς δίνεται σε όλους από σήμερα, όπως γνωστοποίησε η Virgin Galactic σε ένα δελτίο Τύπου. Μια προκαταβολή ύψους 150.000 δολαρίων θα πρέπει να καταβληθεί. Το ταξίδι, το οποίο διαρκεί 90 λεπτά συνολικά, μαζί με τη διάρκεια της ανόδου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη διαστημική βάση Spaceport America στην έρημο του Νέου Μεξικού, έπειτα από «πολλές ημέρες» εκπαίδευσης.

Οι αποστολές θα φτάνουν έως και 50.000 πόδια και στη συνέχεια οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας καθώς και θέα στη Γη. Μετά τη πτήση, οι πελάτες θα λαμβάνουν μέρος σε μια τελετή του «Virgin Galactic Astronaut Wings».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ