Άκουσες την ουδέτερη προς το φύλο φωνή τ@ Siri;

Αναμένεται να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό τις επόμενες εβδομάδες.

Article featured image
Article featured image


Η ψηφιακή βοηθός της Apple, η Σίρι, θα αποκτήσει μια καινούργια φωνή που θα ακούγεται πιο ουδέτερη ως προς το φύλο.

Η νέα φωνή θα είναι η 5η επιλογή των αγγλόφωνων επιλογών της ψηφιακής βοηθού και δοκιμάζεται στην beta έκδοση του iOS 15.4 που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Σύμφωνα με την Apple, η φωνή ανήκει σε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά δεν έχει αποκαλύψει το όνομα του ατόμου.



Η τελική έκδοση της φωνής αναμένεται να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό τις επόμενες εβδομάδες, με την καινούργια αναβάθμιση του λογισμικού.

Στην προσπάθειά της να εντάξει περισσότερη ποικιλομορφία στις φωνές της Σίρι, η Apple πρόσθεσε δύο φωνές μαύρων ηθοποιών τον περασμένο Απρίλιο και τώρα προχώρησε με την ένταξη της φωνής ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου. Η εταιρία επίσης δεν έχει πλέον ως προεπιλογή τη θηλυκή φωνή της Σίρι, αλλά ρωτά τους χρήστες ποια φωνή προτιμούν μεταξύ των επιλογών που προσφέρει.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια αναφορά των Ηνωμένων Εθνών που υποστήριζε πως η προεπιλογή σε εικονικούς βοηθούς που ακούγονται γυναικεία «ενέχει τον κίνδυνο διάδοσης προβληματικών στερεοτύπων φύλου, συστηματοποιώντας τις μονόπλευρες και βασισμένες σε εντολές λεκτικές ανταλλαγές με γυναίκες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ