Οι σπαρακτικές εικόνες από την Ουκρανία φανερώνουν την πιο φρικτή όψη του πολέμου

Άνθρωποι να θρηνούν πάνω από τα νεκρά σώματα συγγενών τους, βομβαρδισμοί, σειρήνες πολέμου και ξεριζωμός.

Article featured image
Article featured image



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών, όπως είπε ο ίδιος.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 το πρωί, καλώντας τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου, καλώντας τους πολίτες να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Με τη ρωσική εισβολή να βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δράσει άμεσα», προχωρώντας το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.



Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην περιοχή του Κιέβου, καθώς η FSB ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Ουκρανίας είδε επίσης πολλά ελικόπτερα χαμηλής πτήσης να πετούν προς την πόλη, εν μέσω αναφορών ότι αεροδρόμιο έχει δεχθεί επίθεση.

Όπως μεταδίδει το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο αυτήν τη φορά Ουκρανούς συνοριοφύλακες, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν εισέλθει από τη βόρεια πλευρά της περιοχής του Κιέβου. 


To συγκλονιστικό βίντεο με έναν πατέρα να αποχαιρετά την κόρη του



Τέσσερις νεκροί σε επίθεση σε νοσοκομείο, λέει η Ουκρανία

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε ένα νοσοκομείο στο Vuhledar στην περιοχή του Ντoνέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Στους τραυματίες φέρεται να περιλαμβάνονται έξι γιατροί, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, αναφέρει περαιτέρω το Reuters.

Άλλωστε νωρίτερα η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχασαν τη ζωή τους, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». Επίσης, ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.


Εικόνες καταστροφής

Οι εικόνες καταστροφής που δημοσιεύονται από τα διεθνή πρακτορεία και από χρήστες του Twitter είναι συγκλονιστικές.

FMWAm4IakAEZKcp_city.png
Οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμούς μετρό. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP



FMV1hGTaAAEm8F__city.png
Οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμούς μετρό. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP



FMVsORwaMAIAFsN_city.png
Οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμό μετρό στο Κίεβο. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP



FMVpNVbaIAMQG0e_city.png
Πολίτες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμό μετρό στο Κίεβο. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP



FMWt0BGXwAAbmtA_city.png
Πολίτες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμό μετρό στο Κίεβο. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP



FMWt2Z-XMAQGIls_city.png
Πολίτες βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμό μετρό στο Κίεβο. Φωτογραφία: Daniel Leal / AFP


mf.jpg


FMWfNaoXoAAQeOf_city.png
Γιος κλαίει πάνω από το σώμα του νεκρού πατέρα του, ανάμεσα στα συντρίμμια μιας επίθεσης από πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσουχουίβ της ανατολικής Ουκρανίας. Φωτογραφία: Aris Messinis / AFP



FMWfNapXEAAuOGK_city.png
Πολίτες ανάμεσα στα συντρίμμια μιας επίθεσης από πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσουχουίβ της ανατολικής Ουκρανίας, ανάμεσά τους ένας νεκρός άντρας. Φωτογραφία: Aris Messinis / AFP



FMWfOqaWUAAfw0s_city.png
Ένα κατεστραμμένο κτήριο μετά από επίθεση με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσουχουίβ της ανατολικής Ουκρανίας. Φωτογραφία: Aris Messinis / AFP



oukrania-epithesi-1-ap_city.jpg
Δυνάμεις ασφαλείας μαζεύουν βλήματα στρατιωτικού εξοπλισμού και συντρίμμια πυραύλων από παιδική χαρά. Φωτογραφία: AP



oukrania-epithesi-2_city.jpg
Συντρίμμια σε παιδική χαρά. Φωτογραφία: AP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ