Άνδρας δυσκολευόταν να αναπνεύσει επί χρόνια γιατί είχε ένα δόντι στη μύτη του

Το δόντι είχε μέγεθος 14 χιλιοστά.

Προσοχή: Εικόνες που μπορεί να ενοχλήσουν

Article featured image
Article featured image


Μια περίεργη είδηση έρχεται από την κλινική «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης, όπου ένας 38χρονος άνδρας την επισκέφθηκε επειδή δυσκολευόταν να αναπνεύσει από το δεξί του ρουθούνι τα τελευταία χρόνια. Ο 38χρονος έμεινε άναυδος όταν του είπαν πως είχε ένα… δόντι μέσα στη μύτη του.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «New England Journal Of Medicine», μετά από μια αρχική εξέταση οι γιατροί εντόπισαν πως ο ασθενής είχε εκτροπή διαφράγματος, που σημαίνει πως το οστό και ο χόνδρος που διαχωρίζουν τη ρινική κοιλότητα της μύτης είχαν μετατοπιστεί. Εντόπισαν επίσης πως υπήρχε μια ασβεστοποιημένη απόφραξη προς το πίσω μέρος του διαφράγματος.

miti-donti-foto_city.png
Εικόνα: The New England Journal of Medicine



Όταν προχώρησαν σε περαιτέρω εξετάσεις με ρινοσκόπιο, ανακάλυψαν πως ο άνδρας είχε ένα σκληρό αντικείμενο μέσα στο ρουθούνι του. Μετά από μια ηλεκτρονική τομογραφία έγινε η αναπάντεχη διάγνωση – ο άνδρας είχε ένα έκτοπο δόντι μέσα στην ρινική του κοιλότητα.

«Κατά τη ρινοσκόπηση, μια σκληρή, λευκή μάζα παρατηρήθηκε στο κάτω μέρος του δεξιού ρουθουνιού», έγραψαν οι γιατροί Sagar Khanna και Michael Turner στο «New England Journal Of Medicine», σύμφωνα με το Ladbible.

miti-donti-foto-2_city.png
Εικόνα: The New England Journal of Medicine



Οι γιατροί αφαίρεσαν το δόντι 14 χιλιοστών μέσω στοματικής και ωτορινολαρυγγολογικής εγχείρησης και τρεις μήνες αργότερα ο άνδρας μπορεί να αναπνεύσει κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ