Τα φετινά Όσκαρ θα είναι λίγο διαφορετικά

Η ακαδημία θα μοιράσει δωρεάν εισιτήρια και θα δώσει την ευκαιρία σε τρία άτομα να απονείμουν ένα βραβείο το επόμενο έτος.

Article featured image
Article featured image


Οι χρήστες του Twitter μπορούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία του 2021, δημοσιεύοντας τον τίτλο μαζί με το ταγκ #OscarsFanFavorite και το #Sweepstakes, όπως ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η Ακαδημία πρόσθεσε φέτος μία νέα κατηγορία, το βραβείο με βάση τις ψήφους του κοινού. Οι ψήφοι θα μετρήσουν για οποιαδήποτε ταινία, ακόμα κι αν δεν είναι υποψήφια για Όσκαρ σε καμία κατηγορία.

Οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν έως και 20 φορές την ημέρα, ενώ η νικήτρια ταινία θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Η περίοδος ψηφοφορίας είναι από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Τρεις χρήστες του Twitter που θα ψηφίσουν θα επιλεγούν για ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες με όλα τα έξοδα καλυμμένα για να απονείμουν ένα βραβείο Όσκαρ στην τελετή απονομής των βραβείων του επόμενου έτους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός αφοσιωμένου και παθιασμένου ψηφιακού κοινού το διάστημα πριν από τη φετινή τελετή», είπε η Μέριλ Τζόνσον, αντιπρόεδρος ψηφιακού μάρκετινγκ της Ακαδημίας.

«Τα Όσκαρ είναι μια ευκαιρία να έρθουν κοντά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω της κοινής τους αγάπης για τον κινηματογράφο και μέσω αυτών των δράσεων οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουν στο σόου σε πραγματικό χρόνο, να βρουν μια κοινότητα και να γίνουν μέρος της εμπειρίας με τρόπους που δεν ήταν προηγουμένως δυνατοί».

Ένας άλλος διαγωνισμός στο Twitter θα διαρκέσει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, με τους χρήστες να ψηφίζουν για το #OscarsCheerMoment.

Σε αυτή τη νέα κατηγορία, οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την αγαπημένη τους κινηματογραφική στιγμή του 2021 και οι νικητήριες σκηνές θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των Όσκαρ με tweets από θαυμαστές.

Πέντε τυχεροί θα πάρουν δωρεάν εισιτήρια για μια ολόκληρη χρονιά προκειμένου να παρακολουθήσουν ταινίες σε κινηματογράφους της επιλογής τους και συνδρομητικές υπηρεσίες streaming και θα κερδίσουν αντικείμενα από το κατάστημα του Μουσείου της Ακαδημίας.


Ανατροπές και εκπλήξεις

Η Ακαδημία πιθανώς δεν περίμενε τις εκπλήξεις που θα έφερνε η πρωτοβουλία της αυτή.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το «Spider-Man: No Way Home» θα κέρδιζε το συγκεκριμένο βραβείο, κρίνοντας από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της ταινίας στο διεθνές box office.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Σύμφωνα με το «Deadline» η ταινία η οποία προπορεύεται μέχρι στιγμής στις ψήφους του κοινού είναι η «Cinderella» του Amazon Prime.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι φαν της ταινίας εισέβαλλαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Twitter για να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία δίνοντάς της ένα τεράστιο προβάδισμα.

Αλλά, και οι φαν του Τζόνι Ντεπ μπήκαν για να ψηφίσουν την ταινία «Minamata» με αρκετούς γράφουν στο Τwitter «ας το κάνουμε για τον Τζόνι».

Η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά ως και τις 3 Μαρτίου.

Η 94η τελετή των βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου.


8 βραβεία δεν θα μεταδοθούν ζωντανά

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος οι παρουσιάσεις και η αποδοχή οκτώ βραβείων — ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, μοντάζ, μακιγιάζ/hairstyling, πρωτότυπη μουσική σύνθεση, σχέδιο παραγωγής, μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, ζωντανής δράσης μικρού μήκους και ήχου — θα λάβει χώρα μέσα στο Dolby Theatre μία ώρα πριν από την έναρξη της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, θα εγγραφεί και στη συνέχεια θα υποβληθεί σε επεξεργασία στην επόμενη ζωντανή μετάδοση, μια παραλλαγή μιας προσέγγισης που υιοθέτησε για πρώτη φορά η Ακαδημία και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε το 2018. (Τα βραβεία Tony χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο μοντέλο.)


Με πληροφορίες από cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ